Tanja Terstappen
Tanja Terstappen Psyche 6 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Hoe je vanavond de nieuwe maan kunt vieren

Als de maan exact tussen de aarde en de zon in staat (zoals vandaag!), zie je ‘m bijna niet. Dit is het begin van een nieuwe cyclus van de maan. Spiritueel gezien kondigt de nieuwe maan het begin aan van een nieuwe periode. Of je nou in de kracht van de maan gelooft of niet: mooi moment om verandering te omarmen, dingen los te laten en met een schone lei te beginnen. Eerder schreven we al dat de maan sowieso iets doet met de aarde en het leven daarop. Het paringsritueel en gedrag van sommige dieren en planten heeft verband met de stand van de maan en ook eb en vloed zijn een gevolg van de getijdenwerking.

Een nieuwe maan is de start van een nieuwe cyclus, en dat effect kunnen we merken. Volgens de zaaikalender is het bijvoorbeeld slim om sommige zaadjes te planten tijdens nieuwe maan, omdat planten dan snel nieuwe wortels ontwikkelen. En ook figuurlijk kan de energie van de nieuwe maan helpen om ‘geplante zaadjes’ en intenties een boost te geven.

Intunen

Omdat veel mensen steeds gevoeliger zijn voor maanstanden, kunnen de effecten van yoga of meditatie tijdens volle- of nieuwe maan versterkt worden. Met yoga-oefeningen als de Half-Pigeon, Flipped Dog, Crescent Lunge, Side Angle B en Half Moon kun je intunen op de kracht van de nieuwe maan. En er bestaan verschillende clubjes die meeliften op de kracht van de nieuwe maan door te mediteren op intenties, doelen en wensen voor de nieuw aangebroken periode.

We weten inmiddels dat meditatie (ook wetenschappelijk gezien) goed voor je is. En er zijn genoeg mensen die ervaren dat die effecten versterken tijdens verschillende maanstanden. Het proberen waard. Steek een kaarsje aan vanavond, ga rustig zitten en tune in op de nieuwe maan. Omdat deze voor een nieuw begin staat betekent dat ook: verandering. Er kunnen daarbij een hoop emoties loskomen en de kunst is om die een plek te geven. De audiomeditatie van Tijn Touber hieronder leert je daarmee omgaan. Happy new moon!

Weten welke vorm van meditatie het best bij jou past? We omschreven 10 technieken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Hoe je vanavond de nieuwe maan kunt vieren
Sluiten