Maaike Kooijman
Maaike Kooijman | LinkedIn Mind 19 dec 2017

Hoe gezond eet jij? Laura probeert in deze aflevering meer discipline te krijgen

Het is bijna Kerst, en hoewel het voor sommige mensen een heilig feest is met allerlei symbolen, betekent het voor veel mensen tegenwoordig ook gewoon twee dagen van gezelligheid én heel veel schranzen. Schuimkransjes, chocolade uit een adventkalender en oh ja, vergeet dat complete kerstdiner niet.

Nou zijn wij wel de laatsten die willen zeggen dat je niet even lekker ongezond mag eten met Kerst – daar is het een feestdag voor. Maar dat betekent niet dat je je de rest van december óók al vol moet proppen met snoep en warme chocomelk. Natuurlijk, het is heel verleidelijk (‘Ja, nu ben ik toch al slecht bezig, nou kan ik net zo goed helemaal losgaan’), maar met een beetje discipline kun je gewoon af en toe genieten zonder verder heel ongezond te doen.

Voor de derde les van Laura’s Powermaand krijgt Laura de uitdaging om een week lang gezond te eten. Geen snoep, geen gebak, geen eten bestellen en al helemáál geen McDonalds op vrijdag. Wel: wortels en bananen als tussendoortje, en zelf koken.

Discipline en routine

Hiervoor krijgt ze hulp van Defensie’s Suus, die Laura laat zien hoe belangrijk discipline is om een gezond eetpatroon vol te houden. Maar dat niet alleen: ook een routine kan je helpen. Natuurlijk, de eerste weken is het moeilijk, maar als je eenmaal gewend bent om fruit in je boodschappenmandje te gooien, om ‘s avonds al je ontbijtbord klaar te zetten en om je eten te plannen, dan denk je er na een tijdje vanzelf niet meer over na (eerder schreven we al over de voordelen van een eetplanning).

En dat geldt niet alleen voor gezond eten, discipline én routine heb je overal voor nodig. Je staat er misschien niet bij stil, maar waarschijnlijk heb je al meer discipline dan je denkt. Om half 9 op kantoor staan in plaats van nóg een keer snoozen? Check. Op tijd gaan slapen? Komt ook regelmatig voor. Als je je leven voorstelt zonder de dingen die je nu al doet, kom je erachter hoe belangrijk discipline en routine zijn.

Net als Laura je leven verbeteren, zo net op het randje van 2017? Doe dan gewoon lekker mee met de uitdagingen. Volgende week is er weer een nieuwe aflevering van Laura’s Powermaand!

Meer Bedrock

Bekijk hier hoe Laura eerder de uitdaging aanging, en haar angsten overwon.

In samenwerking met Defensie

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Hoe gezond eet jij? Laura probeert in deze aflevering meer discipline te krijgen
Sluiten