Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 8 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws in modeland: H&M heeft een heuse kleding uitleenservice gelanceerd

Goed nieuws in modeland: fast fashion-modeketen H&M lanceert een heuse kleding uitleenservice. Het modehuis wordt al steeds opener over hoe hun kleding wordt geproduceerd, schreef ons zusje NSMBL eerder. En nu zet de modeketen dus nóg een stap in de groene richting.

Daarmee is H&M hard aan het werk om duurzamer te worden

H&M uitleenservice

H&M is dan wel een fast fashion keten, maar het doet er inmiddels een hoop aan om duurzamer te worden. Eerder werd aangekondigd dat H&M meer inzicht geeft in de productieketen van hun kledingstukken. Daarbij komt dat de Conscious Exclusive collectie steeds groter wordt, wat natuurlijk een stap in de goede richting is.

Nu doet H&M daar een schepje bovenop: in Stockholm wordt nu getest met een heuse kleding uitleenservice. Bij één van de H&M-filialen in de stad kun je nu de Conscious Exclusive collectie huren voor een bepaalde tijd.

Lees ook: Elke week een nieuwe outfit? Dit is de (verborgen) impact van kleding op het milieu

Hierbij zijn de Conscious Exclusive collecties van 2012 tot en met 2019 beschikbaar gesteld. Het gaat hierbij om de galajurken en -rokken uit de collecties. Daarnaast zijn er een aantal items exclusief ontworpen voor deze service.

Heb jij dus een feestje op de planning staan? Dan hoef je dus geen nieuwe jurk meer te kopen – die je waarschijnlijk ook maar één keer draagt.

Duurzame toekomst

Is het uitlenen van kleding dan de toekomst van de mode-industrie? Zo ziet de Head of Sustainability van H&M het zelf wel.

Pascal Brun zegt over deze service: “We have looked at clothing rental for quite some time and are so happy to for the first time soon offer fashion fans the possibility to rent some stunning pieces from our Conscious Exclusive collections. We look forward to evaluating this as we are dedicated to change the way fashion is made and consumed today.

Voor ongeveer €33,- huur je een kledingstuk voor een week. Scheelt nog al in vergelijking met iets nieuws kopen. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast, nou nog hopen dat deze service snél naar Nederland komt.

Dit artikel verscheen eerst op ons zusje NSMBL.

Meer duurzame mode

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Goed nieuws in modeland: H&M heeft een heuse kleding uitleenservice gelanceerd
Sluiten