Gespot door de redactie: een design conferentie en hippe zonnebrilkoordjes

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: de What Design Can Do conferentie staat volledig in het teken van klimaatverandering, bij Gula Vision koop je hippe zonnebrilkoordjes én steun je kinderen in nood, en het Nederlandse fashion label Rhumaa komt met een nieuwe collectie.

What design can do

Op 23 en 24 mei is het weer zover: in het Muziekgebouw aan ’t IJ vindt dan de jaarlijkse conferentie van What Design Can Do plaats: het platform om maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen door middel van design. Dit jaar staat de conferentie volledig in het teken van het meest urgente probleem van deze tijd: klimaatverandering. Er zullen sprekers uit het binnen- en buitenland zijn, waaronder de Canadese ontwerper Bruce Mau en IKEA’s hoofddesigner Marcus Engman. Ook wordt er dit jaar weer een design-challenge georganiseerd. Studenten, start-ups en professionals kunnen vernieuwende designideeën inzenden die klimaatverandering werkelijk kunnen tegengaan. Zo werd er vorig jaar bijvoorbeeld een regenjas voor vluchtelingen ontwikkeld die ook gebruikt kan worden als slaapzak of tent.

Het volledige programma vind je hier.

What you see, is what they get

Laten we hopen dat het de komende tijd een stuk beter weer wordt dan de miezerige dagen die we achter de rug hebben. We willen zon! En stiekem ook gewoon een zonnebril op. Ben je nog op zoek naar een leuke accessoire voor je zonnebril? Bij Gula Vision vind je hippe (en vooral ook handige) koordjes. Het mooie is: met een aankoop van een zonnebrilkoordje doe je ook nog iets goeds. Een deel van de opbrengst wordt namelijk gedoneerd aan brillen voor kinderen in ontwikkelingslanden. En niet zomaar brillen, maar brillen die je zelf scherp kunt stellen waardoor er geen bijkomstigheid van een opticien nodig is. Bij Gula geloven ze dat iedereen het recht heeft om goed te kunnen zien. Een bril kan alledaagse taken makkelijker maken en kinderen de mogelijkheid geven om te slagen in het onderwijs. Dat biedt perspectief voor de toekomst.

[source id=”attachment_31412″ align=”none”][/source]

Zachte vesten en comfortabele broeken

Heb je al eens van het Nederlandse fashion label Rhumaa gehoord? Voor elke collectie gaat het merk een samenwerking aan met een getalenteerde kunstenaar uit Zuid-Afrika. Voor de nieuwe herfst- en wintercollectie was het de eer aan Holmes Jansen, afkomstig uit de Sedgefield township van de Westkaap. Hij keerde hiervoor terug naar zijn geboorteplaats om zo het leven van de township en de mentaliteit van haar bewoners te verwerven in zijn werk. Van elk verkocht product gaat 5 procent naar de Rhumaa Foundation. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met Learn to Earn, een organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling van kansarme en ongeschoolde jongeren en jongvolwassenen uit de townships nabij Kaapstad.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een design conferentie en hippe zonnebrilkoordjes
Sluiten