Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Mind 21 aug 2020

WeekendTip: wandelen en dansen in de duinen & het Forest Filmfestival

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Dit keer: hiken én raven in de duinen van IJmuiden.

Deze zaterdagavond 22 augustus kan je vanaf 19.30u wandelen en dansen bij Hike & Rave. Uiteraard geheel corona-proof.

Hike & Rave

Nu alle festivals zijn afgelast betekent dat de zomer er voor heel veel mensen anders uitziet dan ze zijn gewend. Waar mening weekend normaal in het teken stond van festival-outfits, last minute kaartjes scoren, tenten opzetten en bezweet de zon tegemoet dansen, trekken we ons dit jaar meer terug.

En stiekem vinden wij dat best lekker. Meer rust, meer natuur en minder (sociale) druk. Maar dansen, dát missen we eerlijk gezegd wel ontzettend. Gelukkig komt Back To Nature Hikes met een super tof initiatief waarvan de naam eigenlijk alles al beklapt: Hike & Rave. Wat is het concept?

Met een kleine groep mensen op blote voeten dansen in de natuur. Simple as that. 

Dansen (in de regen)

Om deze zomer toch nog te kunnen dansen en helemaal los te kunnen gaan zonder liters bier over je heen te krijgen en niemand keihard tegen je aan beukt (let’s be honest: dat is ook best eens fijn), dans je geheel corona-proof mee met Hike & Rave.

En dan ook in die volgorde, want om 19.30u wordt er verzameld bij het basecamp in IJmuiden waar je een uur hiket door de duinen rondom het adembenemende Kennermermeer. Daar laat je de stress van de stad achter je en kom je na de wandeling weer aan bij het basecamp waar de muziek en biertjes klaarstaan.

Ook lezen: Hoe je door te dansen leert loslaten

Om 20.30u ben je weer terug, wat niet geheel toevallig precies op tijd is om te genieten van de zonsondergang. Tijd om de voetjes van de vloer te doen en de dopamine en serotonine (twee van onze gelukshormonen) eindelijk weer lekker door je lichaam te laten stromen.

Regent het? Dan wordt er gedanst in de oude schuur naast het basecamp.

Music please 

Deze zaterdag staan en een aantal dj’s op het programma die muziek draaien van allerlei continenten: elektronische beats met een vleugje wereldmuziek en een Afrikaanse percussie en dat in een energieke mix.

De muziek wordt overigens niet gedraaid door grote speakers, maar iedereen krijg een koptelefoon op waardoor je kan ronddansen in een heuse silent disco. Zo is het ook makkelijker om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Zien we je daar?

Meer informatie en tickets vind je via deze link

Forest Filmfestival in het Amsterdamse Bos

En dan is er nog iets leuks, want deze vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus (en later ook op vrijdag 4 en zaterdag 5 september) organiseert Cinetree een buiten bioscoop in het Amsterdamse bos: Forest Filmfestival.

Films onder de sterrenhemel

En yep, dat is even idyllisch als het klinkt. Het Forest Filmfestival is een 4-daags openlucht filmfestival waarbij je je favoriete films voor één keer niet in de bioscoop of op de bank bekijkt, maar onder de sterrenhemel.

Dat wil zeggen: vanop je strandstoel (uiteraard met voldoende afstand!) en met de mogelijkheid om een gevulde picknickmand te bestellen. Cinetree werkt hiervoor onder andere samen met Ben & Jerry’s, een bedrijf dat al heel lang bezig is met fair trade en duurzaamheid. Zo hebben we het graag!

Programma van natuurfilms

Naast de bijzondere setting, is ook de programmakeuze van de films heel tof. De 4 films hebben namelijk allemaal een link met de natuur, en daar gaat ons groene hart sneller van kloppen!

Zo speelt vanavond (21/8) The Biggest Little Farm, een docu die het verhaal van een koppel dat een stuk land ombouwt tot boerderij met zelfregulerend ecosysteem vertelt.

Morgenavond (22/8) kun je kijken naar de klassieker Forrest Gump en in september staan Into The Wild (4/9) en Captain Fantastic (5/9) op het programma.

Wij zijn erbij! Jullie ook?

Een kaartje kost €10 per avond. Meer informatie en tickets vind je via deze link

Meer Bedrock

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
WeekendTip: wandelen en dansen in de duinen & het Forest Filmfestival
Sluiten