Wow! Een bijzondere manier om je in te zetten tegen hongersnood (doen jullie mee?)

Op 16 oktober was het World Food Day, een dag om stil te staan bij de honger die veel mensen over de hele wereld nog steeds hebben. Dat kunnen wij ons nauwelijks voorstellen, des te belangrijker om hier aandacht aan te besteden.

Michael Kors zet zich in met zijn Watch Hunger Stop-campagne, en hoopt op deze manier positief bij te dragen en ervoor te zorgen dat er geen hongersnood meer is. Het merk werkt samen met de United Nations World Food Programme (WFP). Al het geld gaat naar maaltijden die op scholen over de hele wereld worden geserveerd, aan maar liefst 16 miljoen kinderen, uit bijna 70 landen, en dat elk jaar. Een mooi initiatief!

“Onze samenwerking met Michael Kors, van de afgelopen vijf jaar, heeft gigantisch bijgedragen aan het gevecht tegen hongersnood,” vertelt Rick Leach, President en CEO van de World Food Programme USA.

Kate Hudson

De actrice Kate Hudson zet zich dit jaar weer in voor de Watch Hunger Stop-campagne. Deze zomer reisde Hudson met de WFP naar de Siem Reap provincie in Cambodia om zelf te zien hoe het opgebrachte geld wordt besteed aan maaltijden voor kinderen. Gedurende de reis bezocht ze scholen, boerderijen en ook lokale families. Ze hielp bij het koken van schoolmaaltijden, sprak lokale WFP-medewerkers en speelde met de kinderen.

“Dit is het derde jaar dat ik mag samenwerken met Michael, aan dit belangrijke doel,” vertelt Hudson. “In juni bezocht ik scholen in Cambodia waar het geld dat wordt opgebracht door Watch Hunger Stop naartoe gaat. Het is zo belangrijk dat deze kinderen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen zodat ze gezond hun school af kunnen maken. Het was een fantastische ervaring, en ik kan niet wachten om te delen wat ik daar heb gezien en geleerd.”

Hier voegt Michael Kors aan toe: “Ik ben zo blij dat mijn goede vriendin Kate ons dit jaar weer helpt. Zij gelooft, net als ik, dat als we samenwerken we dit probleem kunnen oplossen.”

In samenwerking met Watch Hunger Stop

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Wow! Een bijzondere manier om je in te zetten tegen hongersnood (doen jullie mee?)
Sluiten