Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 22 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

F-woord: deze webserie over femisme wil je (terug)kijken

Feministen zijn alleen maar boos, lopen rond in tuinbroeken en laten hun okselhaar staan. Toch? Na-aah. Hoewel we bij Bedrock al heel lang ijveren voor een genuanceerde kijk op feminisme, bestaan er nog altijd heel veel vooroordelen over mensen die zich feminist noemen. De webserie F-woord brengt dit fenomeen mooi in kaart.

Het F-woord is een interessante webserie die je kunt bekijken op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Het F-woord: over hedendaags feminisme

In Het F-woord wordt het hedendaags feminisme in kaart gebracht. Want wat is (hedendaags) feminisme eigenlijk? En welk beeld kan men plakken op de huidige feministische beweging? Waarom is het überhaupt belangrijk dat die beweging er nog is?

Podcast tip: Feminists Don’t Wear Pink (een genuanceerde kijk op feminisme)

10 hedendaagse Nederlandse feministen worden in interviews gevraagd om hun mening te geven over deze onderwerpen. Hierbij worden thema’s als gelijkwaardigheid, gender, diversiteit en minderheidsgroepen aangeraakt. Hiermee belicht de webserie niet alleen feminisme in strikte zin, maar ook een breed aantal andere maatschappelijke kwesties.

Er wordt onder andere gesproken met met Cathelijne Blok (TittyMag), Milou Deelen (Krabben), YouTuber Quinty Misiedjan (Quinsding), Hajar Fallah (WOMEN Inc), zangeres Mira Thompson, Pepijn Lanen (Faberyayo), kunstenaar/activist Sioejeng Tsao, Naomie Pieter (Black Queer & Trans Resistance Nederland), Ambrien Moeniralam (Catcalls of Amsterdam), jongerenwerker Daryll Landbrug en drag performer Loena Maas.

Hapklare afleveringen

Klinkt dat allemaal wat zwaar? Geen paniek: hoewel het om een ernstige thematiek gaat, is de toon van de serie opgewekt en hoopvol.

Daarbij bestaat de serie uit hapklare afleveringen van rond de 10 minuten. De eerste twee afleveringen staan reeds online: Stem van de feminist en Imago van de feminist.

Ook interessant: 5 x inspirerende boeken over het feminisme die je echt gelezen moet hebben

En als je weet dat je met een halfuurtje van je tijd een genuanceerder beeld krijgt van het huidige feminisme in Nederland, dan heb je toch geen excuus meer om niét naar Het F-Woord te kijken?

De afleveringen van Het F-Woord zijn te bekijken via het YouTube-kanaal van NPO 3. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Meer kijktips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
F-woord: deze webserie over femisme wil je (terug)kijken
Sluiten