Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 10 mrt 2017

Het bewijs is er: sokken dragen in bed zorgt ervoor dat je beter slaapt

Vraag je iemand naar de grootste afknapper in bed, dan is de kans groot dat ‘sokken’ ergens in de top drie staat. Sokken behoren in de wasmand, en niet in bed. Of toch niet? Uit onderzoek blijkt namelijk dat het 's nachts dragen van sokken een groot voordeel heeft.

Goed nieuws voor sokkendragers dus, want er is een geldig excuus dat je voortaan kunt gebruiken. Volgens experts van the National Sleep Foundation (NSF) uit Engeland kan het aantrekken van een paar sokken ons lichaam helpen om slaap te initiëren.

Hoe werkt dat precies?

De NSF suggereert dat wanneer je koude voeten met sokken opwarmt, er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd om te vertellen dat het bedtijd is. Dit komt doordat de bloedvaten in je voeten beginnen te verwijden in een proces genaamd vaatverwijding. Het helpt om de warmte te verdelen door je lichaam, en je klaar te maken voor de nacht.

En dan is er nog iets. Uit een studie gepubliceerd in de Regulatory, Integrative, and Comparative Psychology Journal blijkt dat de vaatverwijding in de voeten er ook voor zorgt dat we sneller in slaap vallen. In ieder geval sneller dan dat we doen als we onze voeten niet opwarmen.

Dus, waar hecht je meer waarde aan? Een sexy uiterlijk of een goede nachtrust?

Meer lezen?

Uit die schoenen. Waarom het goed is om op blote voeten te lopen.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Het bewijs is er: sokken dragen in bed zorgt ervoor dat je beter slaapt
Sluiten