Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 10 mrt 2017

Het bewijs is er: sokken dragen in bed zorgt ervoor dat je beter slaapt

Vraag je iemand naar de grootste afknapper in bed, dan is de kans groot dat ‘sokken’ ergens in de top drie staat. Sokken behoren in de wasmand, en niet in bed. Of toch niet? Uit onderzoek blijkt namelijk dat het 's nachts dragen van sokken een groot voordeel heeft.

Goed nieuws voor sokkendragers dus, want er is een geldig excuus dat je voortaan kunt gebruiken. Volgens experts van the National Sleep Foundation (NSF) uit Engeland kan het aantrekken van een paar sokken ons lichaam helpen om slaap te initiëren.

Met deze 4 late night snacks zou je beter slapen, aldus een slaap-expert

Hoe werkt dat precies?

De NSF suggereert dat wanneer je koude voeten met sokken opwarmt, er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd om te vertellen dat het bedtijd is. Dit komt doordat de bloedvaten in je voeten beginnen te verwijden in een proces genaamd vaatverwijding. Het helpt om de warmte te verdelen door je lichaam, en je klaar te maken voor de nacht.

Slaap je slecht? Deze 7 fouten maakt iedereen voor het slapen gaan

En dan is er nog iets. Uit een studie gepubliceerd in de Regulatory, Integrative, and Comparative Psychology Journal blijkt dat de vaatverwijding in de voeten er ook voor zorgt dat we sneller in slaap vallen. In ieder geval sneller dan dat we doen als we onze voeten niet opwarmen.

Dus, waar hecht je meer waarde aan? Een sexy uiterlijk of een goede nachtrust?

Een Ayurvedische slaaptip om spontaan van in slaap te doezelen

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Het bewijs is er: sokken dragen in bed zorgt ervoor dat je beter slaapt
Sluiten