Rosa Bertram
Rosa Bertram News 10 apr 2019

Vegan’s opgelet: HEMA komt met een plantaardige rookworst

Na ons interview van met HEMA over de vegan beautylijn werden we al een beetje meer verliefd op de winkel, maar nu bekend is dat de HEMA óók met een vegan variant van de populaire rookworst komt, zijn we nog meer fan van de winkel. 

Hoewel de productontwikkelaar van HEMA tijdens ons interview vertelde dat duurzaamheid altijd al hoog in het vaandel stond (maar daar niet per se mee showde), wordt daar de komende jaren een flinke schep bovenop gedaan.

Vegan rookworst van de hema

De iconische rookworst die je vroeger met paps en mams haalde op een zaterdagmiddag (en waarschijnlijk nog steeds af en toe stiekem haalt) verschijnt vanaf nu ook in een plantaardige variant. HEMA is hiermee overigens geen trendsetter, je kocht ze hiervoor al van de Vegetarische Slager of Unox.

HEMA was in die tussentijd druk bezig met het bekende saucijzenbroodje en de appeltaart, want daarvan is inmiddels ook een vegan variant verschenen. En dat is nog niet alles, vertelt Tjeerd Jegen, CEO van HEMA. Hij is van plan om van alle iconische producten van de HEMA een plantaardige variant te maken. Ja, dus ook van de roze tompouce.

Lees ook: YES: vanaf april kun je vegan softijs halen bij IKEA

Focus op duurzaamheid

Begin van het jaar liet Jegen weten dat duurzaamheid steeds hoger in het vaandel staat bij de winkel. Waar dit jaar de focus ligt op het ontwikkelen van vegan voedsel, zal volgend jaar wegwerpplastic worden bestrijd en wordt er dan ook meer gefocust op het produceren van duurzaam katoen.

“Wij waren de eerste winkelketen die producten voor de gewone man betaalbaar maakte, de eerste keten waar mensen in een restaurant bediend werden. Nu willen wij ook de eerste zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland,” aldus Jegen op Businessinsider. Dat kunnen wij alleen maar supporten!

You go HEMA!

Meer vegan news?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vegan’s opgelet: HEMA komt met een plantaardige rookworst
Sluiten