Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Nieuws 25 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Yes: HEMA komt met een lijn vol (betaalbare!) duurzame huidverzorging

Wist je dat de huid je grootste orgaan is? Dat wil je natuurlijk wel gezond houden, net zoals dat voor de rest van je lichaam geldt. Goede huidverzorgingsproducten kunnen helpen om je huid te beschermen tegen en te reinigen van alle viezigheid waarmee je overdag in aanraking komt, maar kunnen ook bijvoorbeeld hydraterend werken. We worden dan ook altijd blij van duurzame huidverzorging, die goed is voor onszelf én de wereld.

Dat is bij veel producten nu helaas nog niet het geval. In huidverzorging zit vaak bijvoorbeeld palmolie, een olie die gigantische ontbossingen in tropische regenwouden met zich meebrengt en daarmee een enorme impact heeft op het milieu en de dieren die er wonen. Daarnaast zitten er vaak dierlijke producten in huidverzorging of wordt het getest op dieren. En o ja, wat dacht je van de kleine plastic deeltjes die aan scrub worden toegevoegd – en die je zo door het doucheputje spoelt?

Gelukkig komt er steeds meer duurzame huidverzorging op de markt, en ook steeds vaker betaalbare! HEMA is bijvoorbeeld goed bezig met het verduurzamen van het assortiment, door steeds meer gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen en materialen te gebruiken. De winkel lanceerde bijvoorbeeld eerder al de B.A.E.-collectie, een lijn met make-up die 100 procent vegan, dierproefvrij én parabeenvrij is.

En nu kun je ook voor andere body-producten bij onze favoriete oer-Nederlandse winkel terecht.

Vegan en duurzame huidverzorging van HEMA

Ook het nieuwe assortiment aan huidverzorging van HEMA is namelijk 100 procent vegan en geproduceerd met ethisch verantwoorde ingrediënten, zoals palmolie geproduceerd met een minimaal negatief effect op het milieu en de lokale bevolking. In lijn met de rest van het cosmetica-assortiment van HEMA zijn de producten parabeenvrij en dierproefvrij.

Dit vind je vast ook interessant: Deze producten met palmolie kan je makkelijk vermijden

Ook met dat plastic zit het wel goed. De plastic deeltjes in de scrubs zijn bijvoorbeeld vervangen door onder andere granaatappelpitjes en amandelpit, en zelfs de verpakkingen zijn gemaakt van 25 tot 100 procent gerecycled plastic én volledig recyclebaar. Dat maakt de impact van die 30 kilo (!) plastic die we per persoon per jaar weggooien aan verpakkingen van verzorgingsproducten, toch net iets minder groot.

De nieuwe verzorgingsproducten

Het nieuwe assortiment vegan huidverzorging bestaat uit vijf verschillende lijnen met ieder een ander hoofdingrediënt: komkommer, broccoli, katoenzaad, granaatappel en amandel. Katoenzaadolie is bijvoorbeeld geschikt voor de gevoelige huid – in die producten zit dan ook geen parfum. Komkommer en broccoli zijn verzachtend, granaatappel eerder hydraterend.

Elke lijn bevat een bodylotion, shower gel en body scrub; de komkommer-, granaatappel- en amandel-lijnen bevatten ook een shower mousse. De natuurlijke huidverzorging van HEMA is vanaf € 3,50 te koop in alle filialen.

Meer duurzame huidverzorging:

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yes: HEMA komt met een lijn vol (betaalbare!) duurzame huidverzorging
Sluiten