Helen Gyasi (29) wil Afrikaanse vrouwen samenbrengen in de landbouwsector om zo hongersnood in Afrika tegen te gaan

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 3: Helen Gyasi (29), founder van Nyamekeye Farms.

In 2030 zullen er 9 miljard mensen op aarde zijn. Waarvan de meesten zich in Afrika bevinden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat al die mensen genoeg te eten krijgen? Veel Afrikaanse landen hebben niet genoeg high-tech machines om het meeste uit de landbouw te halen. Veel vrouwen werken hard om hun familie van eten te voorzien.

Daarom wil Helen boerinnen samenbrengen om coöperaties te vormen, en ze daarbij helpen door ze in contact te brengen met landbouw-trends, financiële instanties die steun kunnen bieden en bedrijven die zich bezighouden met innovaties op het gebied van duurzaamheid.

OVER DE DUURZAME JONGE 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Helen Gyasi (29) wil Afrikaanse vrouwen samenbrengen in de landbouwsector om zo hongersnood in Afrika tegen te gaan
Sluiten