wpk-admin
wpk-admin Betere wereld 17 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Heleen Hülsmann deelt haar ultieme duurzame mode tip

Duurzame mode is meer dan alleen verantwoord produceren. Het gaat ook om het samenstellen van een duurzame garderobe. Kies sowieso voor kwaliteit boven kwantiteit, maar denk ook aan het hergebruiken van mode. Wij delen inzichten en verhalen van inspirerende vrouwen die daar ieder op een eigen manier mee bezig zijn. In dit interview spreken we met Heleen Hülsmann, eigenaresse van Salon Heleen Hülsmann. In haar salon vind je de mooiste vintage designer kleding, schoenen en accessoires waarmee je de perfecte duurzame garderobe kunt creëren. We stellen haar vier vragen over duurzame mode.

Dit is dé manier om Nederlandse duurzame mode-ondernemingen te steunen

Duurzame mode volgens Heleen Hülsmann

Wat is voor jou duurzame mode en waar hecht jij de meeste waarde aan?

“Voor mij is duurzame mode slechts een klein onderdeel van de manier waarop ik probeer te leven. Ik doe bewuste inkopen (van kleding tot eten) met oog voor kwaliteit. Ik koop geen ‘wegwerp kleding’, maar zoveel mogelijk tweedehands.”

Wat is volgens jou de beste sustainable fashion tip die wij direct kunnen toepassen?

“Heb je een absolute ‘must have’ gezien? Slaap er dan eerst een nachtje over. De volgende dag kun je dan zien of het nog steeds zo nodig is.”

Wat is voor jou de belangrijkste reden om voor duurzame mode te kiezen?

“Het is een soort sport geworden om er fashionable uit te zien met items die niet per se van de huidige collecties zijn.”

Wat of wie is je inspiratiebron op het gebied van sustainable fashion?

“Dat is by far Stella McCartney.”

Voor deze rubriek zijn we de samenwerking aan gegaan met The Next Closet, een platform voor het herverkopen van designer fashion. Benieuwd naar de garderobe van Heleen Hülsmann? Kijk snel op The Next Closet. Elke maand spreekt The Next Closet een nieuw stijlicoon voor de serie ‘The Closet Of’. Shop hier de kasten van diverse stijliconen.

Dit zijn dé 6 duurzame modetrends van 2022 (van BEDROCK’s mode-editor)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Heleen Hülsmann deelt haar ultieme duurzame mode tip
Sluiten