Good News Monday: Schiphol komt met een gezonde food wall

Ben je ook zo gefrustreerd dat er op luchthavens nooit wat gezonds te eten is? Ook in Schiphol barst het van de fastfoodketens met een ongezond aanbod. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in, want dan opent de eerste Health Food Wall op Schiphol Plaza. Meer van dat, please!

De Health Food Wall ken je misschien van in de Kinkerstraat in Amsterdam-West, die in juli 2018 geopend werd. Het principe is eenvoudig maar geniaal: in een trekmuur haal je in een handomdraai een maaltijd af. In tegenstelling tot de alombekende Febo zijn de maaltijden hier wél gezond en voedzaam.

Lees ook: Het is bewezen: met dit dieet kunnen alle 10 miljard mensen duurzaam én gezond eten in 2050

Gezond eten wordt makkelijker dan ooit

Des te blijer zijn we dus met het nieuws dat de Health Food Wall binnenkort zijn intrek neemt in Schiphol. Op 29 mei wordt de gezonde automaat officieel geopend. Daarmee hebben reizigers en werknemers van Schiphol snel en gemakkelijk toegang tot gezonde voeding.

De automaat biedt een selectie aan van 6 maaltijden met onder meer plantaardige en duurzame opties. Iedere maaltijd is seizoensgebonden, een bewuste keuze om duurzaamheid te garanderen. Met een maaltijd van de Health Food Wall is je honger gegarandeerd gestild, met vullende en complete opties als rijst met gemarineerde tempeh, groenten en pindasaus. Ook de verpakkingen, van bakje tot bestek, zijn van biologisch afbreekbaar materiaal. Zoals we het graag hebben.

Dit vind je misschien ook interessant: Hoe zo duurzaam mogelijk te eten zonder veganist te worden

Dat smaakt naar meer

Het leuke aan dit geweldige initiatief? De automaat is 24/7 geopend én heeft plannen om dit jaar uit te breiden naar diverse locaties in de omgeving van Amsterdam. Met zo’n toegankelijke en gezonde trekmuur wordt het steeds makkelijker om de lonkende reclames van ongezonde fastfoodketens te weerstaan. We hopen vurig dat de voedselindustrie er binnen een paar jaar anders uitziet, want daar hebben we allemaal baat bij!

Je kan je duurzame en gezonde maaltijden vanaf 29 mei aanschaffen in de Schiphol Plaza. Bon appétit!

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Good News Monday: Schiphol komt met een gezonde food wall
Sluiten