Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 13 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

De krachtige docu He Named Me Malala op Netflix: woorden zijn ons sterkste wapen

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Deze keer: He Named Me Malala, de documentaire over de inspirerende Malala Yousafzai.

Je kent ongetwijfeld het verhaal van Malala Yousafzai uit Pakistan, ‘s werelds jongste winnares van de Nobelprijs voor de Vrede ooit. Toen ze 12 was, werd Malala in haar hoofd geschoten door een strijder van de Taliban, omdat ze zich verzette tegen het verbod op onderwijs voor meisjes. Wonder boven wonder overleefde ze die aanslag, en ze liet zich er niet stil door krijgen – integendeel.

He Named Me Malala

De inmiddels 21-jarige kinderrechtenactiviste strijdt nu al zo’n tien jaar voor onderwijs voor meisjes en heeft alleen maar meer invloed gekregen. Eerder zetten we al 20 mooie quotes van Malala op een rij, mar wist je dat er in 2015 ook een prachtige docu over haar is gemaakt? He Named Me Malala, bekroond met meerdere belangrijke awards, vertelt het verhaal over de aanslag en haar strijd voor het recht op onderwijs, maar ook over Malala als persoon: hoe ze denkt en leeft, haar relatie met haar familie en noem zo maar op.

De docu is, net als Malala zelf, enorm krachtig. De vrouw vertelt waarom ze nooit boos is geweest op degene die haar in haar hoofd schoot, maar waarom ze zich ook niet laat tegenhouden in haar strijd. “Ik ben nog steeds dezelfde Malala, ik ben nog steeds 17 jaar, en ik zal nog steeds niet stil zijn.”

He Named Me Malala laat meer dan wat dan ook zien hoe waar het is dat onze stem ons meest krachtige wapen is, en ook waarom het zo belangrijk is dat Malala die stem gebruikt voor de 66 miljoen meisjes die geen toegang hebben tot onderwijs. Want: “one teacher, one book, one pen can change the world“.

He Named Me Malala Official Trailer 1 (2015) – Documentary HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to INDIE TRAILERS: http://bit.ly/1F9OK9b Like us on FACEBOOK: http://goo.gl/dHs73 Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt He Named Me Malala Official Trailer 1 (2015) – Documentary HD HE NAMED ME MALALA is an intimate portrait of Nobel Peace Prize Laureate Malala Yousafzai, who was targeted by the Taliban and severely wounded by a gunshot when returning home on her school bus in Pakistan’s Swat Valley.

Je kunt de anderhalf uur durende docu bekijken op Netflix.

Meer krachtige documentaires op Netflix:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De krachtige docu He Named Me Malala op Netflix: woorden zijn ons sterkste wapen
Sluiten