Tessa Ham
Tessa Ham Betere wereld 4 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Voortaan zijn er ook lhbt-koppels te zien in de Donald Duck

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis positieve nieuwtjes en daden goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hoop goed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: er komen voortaan ook lhbt-koppels voor in de Donald Duck. 

Binnenkort zal er voor het eerst een lesbisch stel in Duckstad te zien zijn. We verlangen naar de tijd dat dit geen nieuws is. Maar inderdaad: nu helaas nog wel. En dat in een land waar sinds 2001 lhbt-koppels met elkaar mogen trouwen en kinderen mogen adopteren. In de praktijk blijkt dat acceptatie van de lhbt-community af en toe nog ver te zoeken is.

Tolerantie iets anders dan acceptatie

74% van de Nederlanders mag dan positief tegenover homo- en bisekualiteit staan, toch vindt 29% twee zoenende mannen aanstootgevend… Daarom is het belangrijk dat er in de media – en zeker in een tijdschrift voor kinderen – wordt laten zien dat twee vrouwen en twee mannen ook verliefd op elkaar kunnen worden. En dat dat helemaal normaal is.

Lhbt-koppels in de Donald Duck

Dankzij de 10-jarige Fenna zal straks het eerste verliefde lesbische koppel te zien zijn in het stripverhaal. Fenna is groot fan van de Donald Duck, maar ergerde zich aan één ding: er kwamen helemaal geen lhbt-koppels in voor. Fenna heeft zelf twee vaders en twee moeders en vindt het belangrijk dat dat ook in de Donald Duck normaal is. “In Duckstad lijkt het alsof het helemaal niet bestaat.”

Daarom deed ze een oproep in de rubriek Dwars van het Jeugdjournaal. Met succes: in het item belooft hoofdredacteur Joan Lommen dat er snel een lesbisch stel te zien zal zijn in de Donald Duck. Een tekening die eigenlijk al klaar was voor de drukker, is aangepast. Op een terras zitten nu twee verliefde vrouwen, in plaats van een heterostel.

Meer lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Voortaan zijn er ook lhbt-koppels te zien in de Donald Duck
Sluiten