Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 16 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

In Have A Good Trip op Netflix vertellen celebrities over psychedelica

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Have A Good Trip op Netflix, een nieuwe serie waarin celebrities vertellen over hun ervaringen met LSD-trips en andere psychedelica.

Veel mensen hebben een uitgesproken mening over psychedelica: al dan niet positief. Maar wie van deze mensen heeft een genuanceerd beeld van wat psychedelica kunnen betekenen?

Vaak berust een mening louter op een gevoel, verhaal of één enkele persoonlijke ervaring. Have A Good Trip op Netflix biedt een breder perspectief op het onderwerp.

Netflix komt met Have A Good Trip

In Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics komt alles over psychedelische drugs naar voren. Dat gebeurt aan de hand van persoonlijke verhalen van onder andere beroemde acteurs. De verhalen worden uitgebeeld door de acteurs zelf of met behulp van trippy animaties. Op die manier krijg je een (bijna) realistisch beeld over de werking van de drugs.

Lees ook: Het eerste bewijs dat kleine beetjes psychedelische drugs je écht creatiever maken

In de eerste volledige trailer zien we al een aantal grote namen voorbij komen. Zo delen onder andere Adam Scott, Sarah Silverman, Nick Offerman, A$AP Rocky, Ben Stiller, Sting en Rob Corddry hun bizarre verhalen.

Voor- en nadelen van psychedelica onder de loep

Have A Good Trip gaat ook in op de wetenschap achter psychedelische drugs, de effecten ervan, maar ook de nadelen en de impact op popcultuur. Kunnen we depressies behandelen met psychedelica, en zou de medische wetenschap psychedelica moeten omarmen?

Must read: Coen probeerde ayahuasca en genas van zijn depressie: dit is zijn verhaal (deel 1)

Of is het toch verslavend en zouden ze overal verboden moeten worden? Kunnen bomen praten? Het wordt allemaal beantwoord in de documentaire.

Een lekker brede insteek dus, al lijkt Netflix zich vooral te focussen op bizarre verhalen van bekende mensen: “The true stories you don’t know. From the people you do.” 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
In Have A Good Trip op Netflix vertellen celebrities over psychedelica
Sluiten