Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Body 29 jun 2018

Yes: dankzij #FreethePimple durven mensen hun huidproblemen te laten zien

Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal weleens huidproblemen (gehad). Een mee-eter hier, een puistje (of vier) daar… En toch posten we posten sneller een foto van ons gezicht als onze make-up deze ‘imperfecties’ perfect bedekt. Waarom toch? Gelukkig spotte ons zusje NSMBL een trend die (het taboe rondom) huidproblemen eindelijk op de kaart zet. Het was het 21-jarige model Louisa Northcote dat wel klaar was met de onrealistische foto’s. Ze besloot daarom de ‘acne-positive’ hashtag #FreethePimple in het leven te roepen. In een Instagram-post, waar ze haar acne laat zien, schrijft ze:

I suffer with acne so therefore I guess I am not perfect but that is ok. I spent so many years covering it up, having it affect my day, affect my life and affect my mental health but now I embrace it as it is part of who I am.

#FreethePimple

In een gesprek met i-D Magazine vertelt Louise dat ze vroeger geen mensen om haar heen had met wie ze over haar acne kon praten, en ze vermoedt dat ze niet de enige is. Haar idee achter de hashtag is dus vrij logisch: het hebben van huidproblemen is hartstikke normaal, dus waarom gedragen we ons daar niet naar op het wereldwijde web?

Dat ze hartstikke gelijk heeft, bewijst de de populariteit van de hashtag. Honderden vrouwen postten al foto’s van hun eigen oneffenheden. En gelijk hebben ze, want of je nou wel of geen last hebt van huidproblemen: iedereen is prachtig. Wil je nog meer weten over de campagne? Bekijk dan vooral de video waarin Louisa en fotograaf Sophie Harris-Taylor worden geïnterviewd.

Doe jij ook mee?

Meer lezen?

Nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van inspirerende initiatieven en nieuwtjes? Schrijf je dan in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Yes: dankzij #FreethePimple durven mensen hun huidproblemen te laten zien
Sluiten