Josephine Kay
Josephine Kay Better World 27 okt 2017

Hartverscheurend en heftig: beelden van bizar veel plastic in de Caraïbische Zee

Dat het niet goed gaat met de planeet en dat er nu écht iets moet gebeuren, weten we inmiddels wel. Maar als dit soort beelden op ons netvlies poppen is het wel weer even schrikken. De foto’s die zijn genomen door fotograaf Caroline Power zijn aan de kust van Honduras geschoten. En wat je ziet is niet best: letterlijk een zee van plastic.

Op de foto’s is duidelijk te zien hoe plastic afval voorbij drijft, verwikkeld met zeewier. Dit deel van de wereld staat juist bekend als ongerept, maar helaas lijkt die tijd hier ook voorbij. Waar de afval precies vandaan komt is niet duidelijk, maar er wordt gespeculeerd dat het van de Montagua-rivier in Guatemala komt.

Verder roept Power iedereen ook op om beter te letten op de hoeveelheid afval die ze produceren. Denk aan wegwerpbekers en plastic boodschappentasjes. Elk jaar wordt namelijk zo’n acht miljoen vierkante meters aan plastic de zee in gegooid. Naast dat het er niet zo mooi uitziet (zoals hier duidelijk te zien is), heeft het ook onwijs veel invloed op dieren. Bijna 100.000 zeedieren en meer dan een miljoen vogels zijn vorig jaar alleen al gesneuveld.

Laten we hopen dat deze beelden voor weer een paar mensen een wake-up call is. Eigenlijk zouden we met simpele stappen ons eigen consumptiegedrag moeten kunnen aanpassen. Denk aan een herbruikbare waterfles of koffiebeker. Laten we dit samen aanpakken, ok?

Bron: inhabitat.com

Meer lezen

Plastic is overal: zo kunnen we vervuilde oceanen tegengaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hartverscheurend en heftig: beelden van bizar veel plastic in de Caraïbische Zee
Sluiten