Gespot door de redactie: hapklare maaltijden en een multidisciplinair festival

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: gezonde kant-en-klaar maaltijden die je ook nog eens thuis kunt laten bezorgen, een driedaags evenement waarbij duurzame (kleding)merken hun werk tentoonstellen, een boek vol makkelijke salades, en een door Afrika geïnspireerd festival in Amsterdam Noord.

[source id=”attachment_33880″ align=”none”][/source]

Hapklare maaltijden

Normaal gesproken zijn we bij Bedrock niet zo’n fan van kant-en-klaar maaltijden (ze zijn vaak niet bepaald gezond), maar van de dagverse maaltijden van KOOC worden we blij. De kant-en-klare happen zijn naast 100 procent biologisch, helemaal vrij van ongewenste toevoegingen, toegevoegde suikers, gluten, lactose en caseïne. Op dagen dat je weinig tijd hebt om te koken kun je dus genieten van een makkelijke hap, en tegelijkertijd gewoon je gezonde eetpatroon voortzetten. Om je een idee te geven wat er zoal in het assortiment zit: kipstoofpot met quinoa en broccoli, wilde zalm met rode rijst en zeekraal, en lamscurry met bataat en groenten. En the good news: KOOC bezorgt ook aan huis. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de maaltijd opwarmen.

Je bestelt de maaltijden op de website van KOOC.

Een kunstzinnig weekend

Eerder schreven we al over de PAUSE Pop-Up store: een evenement waarbij zowel lokale als internationale duurzame (kleding)merken hun werk tentoonstellen en verhalen en concepten tot leven brengen. Inmiddels is het alweer tijd voor de vierde editie! Van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni ben je welkom in de Posthoornkerk: een historisch monument in het centrum van Amsterdam. Drie dagen lang kun je je onderdompelen in de wereld van designers, kunstenaars en art performers. Het evenement is niet alleen leuk; het heeft ook nog een functie. Het doel van de Pop-Up store is om door middel van kunst de ruimte te creëren die ons in staat stelt om onze (mode)keuzes te heroverwegen.
www.pausepopup.com

[source id=”attachment_33882″ align=”none”][/source]

Verrassende salades voor elke dag

Wil je soms wel een gezonde salade maken maar heb je maar weinig tijd? Dan biedt SLA easy uitkomst. In het nieuwe kookboek van SLA staan 50 recepten voor maaltijdsalades en bowls die je zo op tafel tovert. Wat dacht je van een gadogadosalade met gemarineerde tempé? Of een salade van gestoomde voorjaarsgroenten, gepocheerd ei en parmezaan? Het staat allemaal in het boek. En het fijne is: de recepten zijn geordend naar bereidingstijd (15, 30 of 45 minuten). Je ziet dus meteen hoe lang het duurt om iets te maken. Houd je ervan om zelf wat te experimenteren? Achterin het boek vind je een apart hoofdstuk met dressings en extra toevoegingen voor in je salades, zoals humus of zelfgemaakte zuurdesemcroutons.
Je bestelt SLA Easy hier.

Multidisciplinair festival

Op zaterdag 8 juli staan artiesten en creatieven met roots (of gewoon met interesse) in Afrika in een omgetoverde tuin in Amsterdam Noord. De reden? Het Citizens of Alkebulan Festival! Voor wie er nog nooit van gehoord heeft: het is een op Afrika geïnspireerd festival met alleen maar positiviteit. And that’s what we like. Op het festival is genoeg te doen. Je kunt je bijvoorbeeld laten inspireren door woordkunstenaar Derek Otte en meer leren over The Art of Hair: een live kunstexpositie door Jazzmin Nilsson. Ook kun je struinen over de nabijgelegen markt en een toffe shortfilm kijken. En omdat lekker eten natuurlijk niet kan ontbreken op een festival is ook daaraan gedacht. Er is vegetarisch, vegan, halal; voor ieder wat wils!

Kaartjes voor het Citizens of Alkebulan Festival koop je hier.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: hapklare maaltijden en een multidisciplinair festival
Sluiten