De onmisbare guide voor een duurzame Kerst van A tot Z

De decoratie

Een kerstkrans aan een deur

De kerstboom, je huis en de ramen: de decoratie kan in sommige huishoudens het niet gek genoeg. Heb je nog kerstversiering van vorig jaar? Probeer zoveel mogelijk spullen te gebruiken die je al hebt liggen. Of, wat nog leuker is: maak het zelf. Houd het vooral simpel: less is more en daarmee maak je het vooral jezelf een stuk makkelijker.

Kaneelstokjes, rode en andere gekleurde herfstblaadjes uit het bos of het park zijn helemaal natuurlijk én kerstproof. Ga ook langs een kringloop- of tweedehandswinkel en kijk wat je daar kan scoren. Van ouderwetse kaarsjes tot schattige (nep)kerstboompjes en kerstballen: je vindt er een overload aan preloved decoratie.

DIY: kerstslingers

Maak een slinger van kurken: ja je leest het goed. Verzamel zoveel mogelijk kurken uit wijnflessen en snijd ze in drieën. Met een schroevendraaier prik je steeds het midden eruit en rijg je een draad door alle kurkjes. Et voilà, je hebt zojuist je eigen kerstversiering gemaakt. Wil je er kleur aan toevoegen? Verf ‘m eventueel met natuurlijke kleuren van bijvoorbeeld rode biet of kurkuma!

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De onmisbare guide voor een duurzame Kerst van A tot Z
Sluiten