Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 14 dec 2018
Leestijd: 6 minuten

De onmisbare guide voor een duurzame Kerst van A tot Z

De ultieme zero waste kerstguide

Omdat we heel veel houden van onze planeet én onszelf presenteert Bedrock de ultieme guide om de kerstdagen zo duurzaam mogelijk te vieren. Rond de kerstdagen maken we zo’n 25 procent meer afval dan normaal, van pakpapier tot (ongewilde) cadeaus en eten, héél veel eten. Met deze guide maak je van kerst een zero waste feest!

Verpakkingen, liefbedoelde cadeautjes van het dobbelspel op werk, decoratie en pakpapier: december is dé maand waarin we met veel (ongevraagd) afval zitten. ‘Dat valt toch wel mee?’, denk je misschien. Maar, hoewel jij de vuilniszak misschien vergeet zodra je ‘m buitenzet, moet dat afval ook ergens gedumpt worden.

5 miljoen ton afval belandt jaarlijks in de oceaan

Niet alleen in het buitenland, ook in Nederland verdwijnt een groot deel van het afval in de zee. Per jaar komt er in totaal zo’n 5 miljoen ton (!) plastic in de oceaan de terecht, waarvan 50 procent wegwerpafval: hello plastic soep.

Dat kan stukken minder denken wij. Daarom speciaal deze Kerst-editie van een zero waste leven. Benieuwd hoe het is om helemaal geen afval te maken? Lees alle tips voor een heuse Zero Waste Challenge.

Kerst: zo kan je het óók vieren

Kerstmis draait om gezelligheid, familie, veel eten en een hoop typische kerstfilms. Er zijn talloze manieren om je dit allemaal een stuk plasticlozer in te richten. Spoiler: met een beetje creativiteit kan je héél veel afval besparen!

Klik op ‘Volgende’ om alle tips voor een no waste kerst te bekijken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
De onmisbare guide voor een duurzame Kerst van A tot Z
Sluiten