wpk-admin
wpk-admin Better World 14 dec 2017

Yes! WhatsApp komt met nieuwe handige functies voor groepsgesprekken

WhatsApp voert regelmatig veranderingen in de app door die gebruikers wellicht niet zo opvallen. Sommige vallen echter wel op, zoals de unsend-button, waar al jaren lang om werd gesmeekt. WANT zocht uit hoe de aankomende updates groepschats een stuk rustiger gaan maken, en wij delen graag hun artikel met jullie.

Nodig anderen uit in je groepsgesprek op WhatsApp

In groepschats worden weleens opmerkingen gemaakt of vragen gesteld waar je liever niet en plein public op wilt reageren, of niet de complete chat mee wilt overspoelen. Hier heeft WhatsApp iets op bedacht: de mogelijkheid om vanuit een groepsapp persoonlijk op iemands bericht te reageren.

We geven prijzen weg!

Op dit moment is het al mogelijk om in een groepschat op iemands bericht te reageren, alleen krijgt dan wel de hele groep je antwoord te zien. De chat-app is nu volgens WABetaInfo een mogelijkheid aan het inbouwen om deze reactie direct persoonlijk naar iemand te kunnen sturen. Waarschijnlijk kun je dit doen door het bericht te selecteren waar je op wilt reageren, om vervolgens een bericht te typen dat naar de persoonlijke app van die persoon wordt gestuurd.

Power to the beheerder

Een andere functie, die al beschikbaar is voor iOS, komt binnenkort naar Android: de mogelijkheid om een link te sturen via welke mensen die nog niet in een groepsgesprek zitten, zich in de groep kunnen voegen. Die link is handig, omdat je zo niet meer opeens in een groepschat wordt toegevoegd, maar eerst zelf kunt beoordelen of je in die groep wilt. Dat is wel zo handig, en voorkomt het awkward verlaten van een groep.

De beheerder van een groepsapp krijgt dus wat meer power over de groep, al kunnen er nog steeds meerdere mensen tegelijkertijd beheerder zijn. Zo kan de beheerder straks ook instellingen aanpassen over wie er allemaal berichten in de chat kunnen zetten. Zo kan de beheerder er voor kiezen alleen zelf te mogen praten, om bijvoorbeeld snel iedereen een boodschap te sturen.

Shake it

Een derde interessante nieuwe functie wordt het ‘Shake to report‘. Deze zal waarschijnlijk alleen werken in de beta-versie van de app, maar houdt in dat je problemen met de app kunt rapporteren door met je smartphone te schudden.

Wanneer de nieuwe functies van WhatsApp in de reguliere versie van de app beschikbaar worden is nog onbekend. Niet getreurd dat je (waarschijnlijk) nog even moet wachten: deze zeven onbekende WhatsApp functies heb je al wél en kun je nu testen.

Eerder schreven we over waarom we niet altijd meteen op Whatsapp-berichten reageren.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Yes! WhatsApp komt met nieuwe handige functies voor groepsgesprekken
Sluiten