Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 11 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

In deze groep volg je alles over De Zero Waste Challenge

Zoals je misschien al was opgevallen staat de maand september bij Bedrock in het teken van De Zero Waste Challenge. Dat houdt in dat we zo min mogelijk afval gaan produceren en dan letten we éxtra op plastic. Wist je dat je alle tips, tricks én tools kan volgen in een speciale groep?

Zero waste-leven is een leuk streven, maar realistisch is het niet. Helemaal géén afval maken in onze maatschappij zit er niet in. Tenzij je zelfvoorzienend bent op een hutje in de hei. En laten we het stadse leven daar nou nét iets te leuk voor vinden.

Van zeven verpakkingen per dag naar nul

Daarom behouden we onze leven zoals we dat graag leiden, maar verminderen we onze afvalproductie drastisch. Onder begeleiding van Jessie Kroon – die Het Zero Waste Project opzette – vermijden we vooral plastic. En dat gaat best snel als je je realiseert dat je normaal gesproken zo’n zeven verpakkingen per dag openmaakt.

Zero waste leven tip #10: drink voornamelijk thee, kraanwater, maar ook bier, fris en wijn

Als je dat aantal nou eens naar beneden probeert te schroeven, zul je zien dat de resultaten enorm zijn. De helft van al het plastic dat in de oceanen rondzwerft, is namelijk wegwerpplastic. Het is gemaakt om slechts één keer gebruikt te worden. Daarom doen we mee aan Het Plasticdieet.

In deze groep vind je alles over Zero Waste

Dagelijks delen we tips hoe je het makkelijkst en leukst zero waste kan leven. Het daarnaast ook hartstikke leuk en motiverend om met elkaar het gesprek aan te gaan, elkaars ervaringen te lezen en extra tips en tools te krijgen. Blijf daarom via ‘De Zero Waste Challenge-groep op Facebook op de hoogte van álles wat je wilt weten over een zero waste lifestyle.

Lees er interviews met bedrijven zoals Dopper, BlueCity en de Plastic Soup Foundation. Je vindt er bijvoorbeeld adviezen waar je verpakkingsvrij boodschappen kan doen de lekkerste no waste recepten. Daarnaast kan je er met elkaar in gesprek gaan. Deel jouw verhaal!

Check de Facebook-groep De Zero Waste Challenge-groep

Meer lezen over de Zero Waste Challenge?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
In deze groep volg je alles over De Zero Waste Challenge
Sluiten