Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 12 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Yes – Greta Thunberg is verkozen tot Persoon van het jaar

Of je nu om het klimaat geeft of niet, van Greta Thunberg heeft iedereen inmiddels gehoord. De nog maar 16-jarige Zweedse klimaatactiviste besloot vorig jaar om te stoppen met school en zich 100 procent in te zetten voor het klimaat. 

De inmiddels wereldberoemde klimaatactiviste werd daarmee het boegbeeld voor de activistische jonge generatie.

Persoon van het jaar

Niet alleen voor jongeren is Thurnberg een groot voorbeeld, ze is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste – zo niet bekendste – klimaatactivisten ter wereld. Overal ter wereld wordt ze uitgenodigd om mee te spreken in conferenties en in klimaattoppen. Niet per vliegtuig natuurlijk, want die stoten gigantisch veel co2 uit. Zo stak ze onlangs de oceaan over richting Amerika per boot.

Niet lang geleden hield ze een toespraak op de klimaattop in Madrid. Ook schreef ze – samen met haar ouders – onlangs een boek over het klimaat. Niet zo gek dus dat Time haar verkoos tot Person of the year, met als bijpassende ondertitel the power of youth. Duidelijk refererend naar de kracht die de jongere generatie heeft.

Lees ook: Vrouwen die kiezen voor een kinderloos bestaan door de klimaatverandering

greta persoon van het jaar
Bron: ANP

Simpele waarheid verteld door een tienermeisje

Time sprak Thunberg (tijdens de bootrit op de Atlantische oceaan) en vertelde “dat we niet langer door kunnen gaan en doen alsof het leven geen toekomst meer is, want die is er wel.”

Het magazine noemt het terecht, ‘de simpele waarheid verteld door een tienermeisje.’

Niet lang geleden sprak Bedrock met Nederlands klimaatjournalist Jelmer Mommers in de podcastserie Bedrock Talks, over zijn boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen?’. Het boek gaat over hoop, want die is er wel degelijk, zegt ook Mommers.

Benieuwd wat jij kan doen voor het milieu? Op Bedrock delen regelmatig tips en leggen uit waarom het zo belangrijk is om je in te zetten voor klimaatverandering.

Zo help jij het milieu:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Yes – Greta Thunberg is verkozen tot Persoon van het jaar
Sluiten