Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 4 nov 2017

Heb je nu al cadeaustress voor de feestdagen? Geef eens lekker NIKS

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: glas-in-loodbloezen, een theatervoorstelling met vluchtelingen, een niksig cadeautje en een duurzame pop-upstore.

Een doosje niks

Heb je het lootje van die ene onmogelijke oom getrokken voor Sinterklaas, of maak je je nu al zorgen om wat je je vader moet geven voor Kerstmis? Er zijn altijd mensen die of een heel stom verlanglijstje hebben (‘wijn en sokken’), of gewoon überhaupt niets meer nodig hebben. Maar geen nood: je kunt ook gewoon NIKS geven. Niet écht niks, maar een symbolisch cadeau dat je kunt bestellen op de Greenpeace-site. Dan ontvang je een mooi doosje waar dus niks in zit. Ja, echt. Past perfect bij Bedrock, dachten we zo.

De 6 leukste cadeautjes voor elke yogi (voor beginners en pro’s)

Met jouw betaling wordt trouwens wel iets gedaan: die wordt gewoon gezien als donatie voor Greenpeace. Het geld wordt onder andere gebruikt voor de campagnes tegen bomenkap in de Amazone, vervuiling van de oceanen en olieboring op de Noordpool. Klinkt goed? Je kunt onder andere kiezen uit cadeaus met de namen ‘drie keer NIKS’ en ‘helemaal NIKS’.

Glas-in-loodbloezen

Natuurlijk, kleding kopen is leuk. Maar kleding kopen waar een verhaal achter zit, is nóg leuker. En dan zit je goed bij Kapsones, een nieuwe kledinglijn die bloezen maakt geïnspireerd op bestaande glas-in-loodramen in Amsterdam. De eerste bloezen heten bijvoorbeeld de Raphaël, de Roelof en de Luciën, die allemaal vernoemd zijn naar plekken waar de ramen nog steeds te zien zijn.

7 x lieve en duurzame moederdagcadeaus

Zo vind je het ontwerp van de Raphaël nog in de Raphaëlkerk, de Roelof in het Nieuwe Huis en de Luciën in het gebouw van de Zara in de Kalverstraat. Alle raamontwerpen komen uit de 20e eeuw.

Daarnaast zijn de bloezen allemaal fairtrade geproduceerd. Wat wil je nog meer? Ze zijn verkrijgbaar bij Thuyskamer en Equanimity & Friends in de Amstelpassage van Amsterdam Centraal. Woon je niet in de buurt? Dan kun je losgaan in de webshop.

Pure verhalen in het theater

Naar het theater ga je meestal vooral voor je plezier, voor de humor en een goede afloop. Maar sommige voorstellingen zijn net een beetje anders. Zo ook Nieuwe Familie, een voorstelling van Sanne Vogel. Zij speelt het stuk met Muayad en Amir, twee Syrische jongens die twee jaar geleden naar Nederland zijn gevlucht. De jongens woonden ook een tijdje bij de actrice in huis.

In de voorstelling vertellen ze over hun ervaringen, van hun leven in Syrië tot hun nieuwe situatie in Amsterdam. Geen scenario met acteurs dus, maar echt gebeurde, pure verhalen. Vaak indringend, misschien soms ook mooi. De voorstelling ging afgelopen week in première en reist nog tot en met december door het hele land, langs zo’n 25 plekken in Nederland. De volledige speellijst vind je hier.

Duurzaam in één winkel

Hoewel duurzame producten steeds meer verkocht worden, blijft het lastig om winkels te vinden waar ze niet één duurzaam merk, maar een heleboel producten verkopen. Gelukkig is daar Sugar Helsinki, een Fins communicatiebureau dat aankomende week (maandag tot en met zondag) een pop-upstore opent aan de Prinsengracht 715 in Amsterdam. Het bedrijf gaat uit van holistische waarden en een duurzame standaard, en dat zie je terug in het aanbod.

In de winkel, die is opgezet in samenwerking met communicatiebureau W.Green, vind je verschillende kleine lokale merken die biologische (of op een andere manier verantwoord geproduceerde) producten verkopen. Denk bijvoorbeeld aan duurzame mode, huidverzorging, voedingssupplementen en interieurspullen. Keuze genoeg! Gedurende de week vindt er in de winkel ook een aantal lezingen en duurzame workshops plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Heb je nu al cadeaustress voor de feestdagen? Geef eens lekker NIKS
Sluiten