Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Welzijn 18 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Op stranden in New York wordt deze zomer gratis zonnebrandcrème uitgedeeld

Héérlijk. Het is een zonovergoten dag en je bent zojuist neergestreken op het strand. Nog even insmeren tegen de zon en…Oh damn. De zonnebrandcrème. Je had ‘m vanochtend nog in je handen, maar toen werd je gebeld en tja, nu staat hij nog in de badkamer. Of op de keukentafel. Je hebt vast weleens een soortgelijk scenario meegemaakt. Vreselijk irritant. Want wat nu? Je moet alsnog ergens zonnebrandcrème zien te scoren, of je moet jezelf levend laten verbranden. Maar gezien het risico op huidkanker is dat laatste natuurlijk geen optie.

Het zou in dit soort gevallen een stuk makkelijker zijn als er op het strand gewoon paaltjes zouden staan waar je zonnebrandcrème kunt pakken. En dat is precies wat ze bij New York City Parks ook dachten. Deze zomer worden er daarom honderd gratis zonnebrandcrème-dispensers geïnstalleerd in de stad.

Safety first

De dispensers bevatten in totaal zo’n 1000 liter zonnebrand met SPF 30 en zullen worden verspreid over stranden in the Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. Inwoners en toeristen kunnen zich dus de hele zomer gratis beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon.

Het hele programma – dat wordt gesponsord door non-profit organisatie IMPACT Melanoma en Bright Guard – is erop gericht huidkanker te bestrijden en zonnebrandcrème voor iedereen toegankelijk te maken. “We zijn allemaal weleens de zonnebrand vergeten of hebben met een lege fles gezeten”, laat CEO Ryan Warren in een persbericht weten. “Met deze dispensers vergroten we de toegang tot zonnebrandcrème en moedigen we mensen aan om kosteloos te profiteren van deze faciliteiten. Zon veiligheid moet een recht zijn en niet een voorrecht.”

Hopelijk vinden ze dat in Nederland ook snel!

Meer lezen?

Dagelijks zonnebrandcrème gebruiken? Jazeker! Kijk maar naar de huid van je billen.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op stranden in New York wordt deze zomer gratis zonnebrandcrème uitgedeeld
Sluiten