Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 21 jun 2017

Als je dan toch wijn drinkt, kies dan goede wijn

Op een warme dag als deze zit ik het liefst met vriendinnen, hapjes en een fles wijn in het park. Niet heel gezond I know, maar af en toe zondigen moet kunnen toch? En voor mij (en alle andere wijnliefhebbers) is er goed nieuws, want er bestaat gelukkig ook zoiets als verantwoord wijn drinken. Dat hoor ik van Yvo Pieksman. Samen met zijn broer Auke Pieksman importeert hij sinds 2003 goede biologische en biodynamische wijnen rechtstreeks vanaf de wijnproducent. Op dit moment bestaat het assortiment uit ongeveer 250 wijnen van meer dan 80 wijnboeren uit Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Zuid-Afrika.

Goede wijn

Elke wijn is door de broers persoonlijk geselecteerd en van hoge kwaliteit. Zo importeren ze onder andere vin naturel: wijn gemaakt van druiven, zonder enige chemische toevoeging en met minimaal of geen sulfiet. “We kwamen erachter dat deze wijnen veel meer karakter hadden dan conventionele wijnen”, zegt Yvo. “En natuurlijk dat het meer verantwoord is voor de aarde.”

Dat ze de aarde belangrijk vinden blijkt ook uit het feit dat ze bij Pieksman gebruik maken van biodynamische wijnteelt. Zowel in de biologische als in de biodynamische teelt is elk gebruik van chemische samengestelde stoffen verboden. Maar biodynamische wijnboeren gaan nog een stap verder dan dat. Yvo: “Het heeft vooral te maken met dat het ook zelfvoorzienend is. Alles gebruikt men van het land.”

Of de wijnen verantwoord zijn? “Zeker weten”, zegt Yvo. “Ook omdat de meeste wijnen gecertificeerd zijn en de wijnboeren netjes werken en zeer veel respect hebben voor de natuur.” En eerlijk is eerlijk: als je dat weet geniet je toch een stuk meer van je wijn.

Het hele assortiment is te koop in de wijnwinkel Pieksman Wijnen in Watergraafsmeer. Bedrock lezers krijgen bij aankoop van 18 euro een flesje Aceto di balsamico organic onder vermelding van ‘Bedrock wijn’.

Meer lezen?

Wijn direct van de wijnboer? Zo wordt dat makkelijker.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Als je dan toch wijn drinkt, kies dan goede wijn
Sluiten