Goed nieuws: het taboe op de doggybag neemt af

Waar veel mensen het eerst nog ongemakkelijk of gek vonden om in een restaurant om een doggybag te vragen, is het tegenwoordig een meer geaccepteerde gedachte. Dat blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu.

De doggybag is in het leven geroepen om voedselverspilling tegen te gaan. En hoewel niet iedereen stond te juichen om dit idee, zijn inmiddels steeds meer mensen eraan gewend geraakt.

De schaamte voorbij

Het onderzoek van Natuur en Milieu – dat is uitgevoerd door Motivaction en Panelwizard – laat zien dat in 2014 nog 52% van de Nederlanders zich schaamde als zij in een restaurant om een doggybag vroegen. Een jaar later daalde dit aantal al naar 47% en vorig jaar was dit nog maar 38%. Een duidelijke verschuiving in mindset dus.

Toch hoopt Natuur & Milieu dat dit aantal nóg meer daalt en zien zij graag dat de doggybag in Nederland volledig ingeburgerd raakt. En waarom ook niet? Het is beter voor het milieu, en de kans is groot dat je de volgende dag zelf ook blij bent met je leftovers.

Meer lezen?

Help! Ons lievelingsvoedsel is een ramp voor het milieu.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Goed nieuws: het taboe op de doggybag neemt af
Sluiten