Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 19 nov 2018

Een glutevrije én veganburger? Die haal je vanaf nu bij Vurger

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje. Dit weekend opende Vurger in Amsterdam haar deuren: de burgers zijn er vegan én glutenvrij.

Een sappige burger, daar gaat mening hart harder van kloppen. Jammer alleen dat het zo’n 2500 liter water en 1,8 kilo CO2-uitstoot kost om er één te maken, om over het leven van het dier nog maar te zwijgen. Voor velen de reden om als flexitariër, vegetariër of veganist door het leven te gaan.

De craving naar een sappige burger

Dat je als vegetariër alleen maar groente eet, is natuurlijk inmiddels een eeuwenoud fabeltje. Er zijn tallozen heerlijke vegetarische recepten en ook vega(n) restaurants. Als vegetariër en veganist kom je in de randstad hartstikke goed aan je trekken.

Toch blijft het altijd lastig om een goede vervanger voor vlees te vinden, helemaal als veganist. En wat nou als je ook nog eens speciale dieetwensen of allergieën hebt? Ik voel me altijd een beetje een zeikerd als ik subtiel naar een glutenvrije burger vraag, want het is altijd maar de vraag of je geen rollende ogen als reactie krijgt. Ik mag dan wel bewust eten, af en toe wil ik ook gewoon een lekkere burger en patat kunnen eten. Herkenbaar?

Daar hoef je je bij Vurger in Amsterdam in elk geval geen zorgen meer om te maken. Het nieuwe burgerestaurant serveert namelijk heerlijke burgers die helemaal plantaardig zijn én worden geserveerd op een glutevrije bun.

De lekkerste vega(n)burgers van Rotterdam

Bewust én burgers en patat eten

Makkelijk was het bedenken van de recepten niet, vertelt mede-eigenaar Matty Touray aan Het Parool. De Spaanse woont al 15 jaar in Nederland en had sinds ze veganist werd (3 jaar geleden) moeite met (lekkere) veganburgers te vinden. Dus ging ze op zoek naar de beste ingrediënten en dat is gelukt.

De ingrediënten zijn biologisch en zoveel mogelijk wordt zelf gemaakt. Op de kaart staat onder andere The Babylon, een licht pittige burger met een touch uit het Midden-Oosten (€9,50,-) of The Mexican van zwarte bonen, met avocado, jalapeños en chipotle salsa (€9,50,-) of The Indian Delight burger met curry smaak gemaakt van kikkererwten met courgette en mango chutney (€9,50).

Daarnaast heb je keuze uit verschillende toppings met natuurlijk ook vegan kaas, vegan aioli en zelfs vegan bacon.

Het adres van Vurger 
Jan van Galenstraat 78
1056 CD, Amsterdam

Meer vegan hotspots?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Een glutevrije én veganburger? Die haal je vanaf nu bij Vurger
Sluiten