Maaike Kooijman
Maaike Kooijman | LinkedIn Body 27 sep 2018

Dit zijn gezonde (!) recepten die naar cakebeslag smaken

Ik heb pannenlikkers nooit gesnapt. Natuurlijk, in theorie is het best handig om zoveel mogelijk beslag uit de kom in het cakeblik te krijgen. Maar weet niet iedereen dat het stiekem gewoon veel lekkerder is om die laatste restjes uit te likken met je vingers? Ik moet zelfs toegeven dat ik laatst een beetje extra van een recept heb gemaakt, puur om de rest op te kunnen eten. Wel lekker, niet zo gezond. Maar geen nood: daar is een oplossing voor. Dit zijn 9 gezonde (!) recepten die naar cakebeslag smaken. Begin maar vast met sprinkles inslaan! (You’re welcome.)

Overnight oats – Fit Foodie Finds

Wees eens eerlijk: kun jij een betere manier bedenken om je dag te beginnen, dan ontbijten met iets wat naar cakebeslag smaakt? Wij niet, in ieder geval. Bijkomend voordeel: deze overnight oats zijn ook nog supergezond.

Milkshake – Skinny Mom

Voor dit recept heb je coconut butter nodig, in het Nederlands ook wel kokoscrème of santen. Klinkt heel lastig, maar tegenwoordig kun je dat in meerdere supermarkten gewoon kopen. Met de rest van de ingrediënten ben je in ieder geval sowieso snel klaar!

Freezer fudge – Ambitious Kitchen

Iedereen houdt van fudge. Toch? Voor dit recept heb je slechts vijf ingrediënten nodig, en toch ziet het eindresultaat eruit alsof je er zo een paar stukjes van op kunt. Achttien porties? Eerder acht…

Energy balls – Forkly

Veel van de recepten zijn niet alleen gezond, maar ook nog vegan en/of glutenvrij en/of notenvrij. Zoals deze! Je moet weliswaar even zoeken naar zonnebloempitboter, maar de balletjes zien eruit alsof ze het waard zijn. (En anders kun je het altijd nog met pindakaas proberen.)

Chocolate cake batter dip – Damy Health

Wat is er nóg beter dan cakebeslag? Juist: cakebeslag met chocoladesmaak. Deze dip heeft een basis van kikkererwten, dat een heel goede vervanger schijnt te zijn.

Een recept voor heerlijk zoete vegan cheesecake met pompoen & sinaasappel

Protein dip – The Gratefully Fit

Toch liever de ‘naturel’ variant? Ook dan staat het internet voor je klaar. In veel van de recepten zit overigens proteïnepoeder met vanillesmaak – als je dat niet hebt, kun je ook gewoon vanille-extract gebruiken (eventueel gecombineerd met ander proteïnepoeder).

Breakfast bake – Running With Spoons

Liep het water je al in de mond bij het horen over die overnight oats? Surprise: deze ‘breakfast bake’ ziet er zo mogelijk nog lekkerder uit. Een waar feestje als ontbijt!

Frozen yoghurt – Bigger Bolder Baking

Toegegeven, door de roomkaas is deze frozen yoghurt misschien niet helemáál gezond. Maar wel heel lekker en simpel! Als je zuivelvervangers en agavesiroop gebruikt, zou je zelfs kunnen testen of ‘ie vegan ook lekker is.

Energy bars – Chocolate Covered Katie

Oké, hoe tof is het om deze cakebeslag-repen mee te nemen naar je werk? Dat is weer eens wat anders dan de normale granolabars vol vage zaden/pitten/noten/etc. Ik ben er vrij zeker van dat al je collega’s jaloers zullen zijn.

Meer lezen over heerlijk én gezond eten?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Dit zijn gezonde (!) recepten die naar cakebeslag smaken
Sluiten