Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten

7. Gegrilde halloumi met een courgettesalade

gegrilde halloumi bowls
Halloumi is misschien wel één van mijn favoriete kaassoorten. In Nederland had ik er nog nooit van gehoord. Pas toen ik ging reizen, kwam ik erachter dat dit sponzige Griekse kaasje bestond.

Je grilt ‘m tot ‘ie lekker warm en een beetje knapperig is. Het is een perfecte vleesvervanger in salades, op broodjes en als burger. Helaas vind je dit stukje goud niet in elke supermarkt, maak dat maakt ‘m éxtra bijzonder.

Dit recept komt uit het kookboek van Nina Olssen ‘Bowls of Goodness‘.

Dit heb je nodig voor 6-8 personen:

  • 1 gele courgette, in plakjes van 0,5 cm dik
  • 400 gram halloumi, in plakjes van 0,5 cm dik
  • Peper en zout
  • Gekookte rijst, freekeh, taboulé of bulgur
  • Een handvol babyradijsjes
  • Een handvol eetbare viooltjes of andere roze bloemetjes
  • Een handvol hennepzaad
  • Radijskiemen

Voor de dressing:

  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml citroensap
  • Een snufje chilivlokken

De rest van de recept bekijk je hier!

Enjoy!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten
Sluiten