Rosa Bertram
Rosa Bertram Nutrition 8 apr 2019

Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten

6. Preisoep met venkel, appel, walnoten en kurkuma

preisoep_met_venkel
Een preisoep klinkt in eerste instantie misschien niet mega spannend, maar wacht maar tot je ‘m proeft! Deze gezonde soep met venkel, appel en noten zijn een verrassende en frisse combinatie.

De romige structuur krijgt deze preisoep van de walnoten, die je gewoon lekker mee blendert. De extra gezonde touch komt van ons favoriete ingrediënt: kurkuma.

Voor deze vegan soep sla je trouwens wel flink in: je hebt minstens 3 preien (!) nodig.

De ingrediënten voor 4 tot 6 personen:

  • 3 preien, alleen de witte en lichtgroene delen fijngehakt
  • 1 venkelknol, fijngehakt (bewaar de toppen)
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 4 takjes tijm
  • 60 gram walnoten
  • 2 theelepels kurkuma
  • 950 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olie
  • Zout & peper

Ter garnering:

  • Maple syrup
  • Venkeltoppen (zie hierboven)
  • Extra walnoten
  • Zwarte peper

De rest van het recept bekijk je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten
Sluiten