Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten

2. Fatteh (een soort gezonde nacho’s op z’n Libanees)

bord met nacho's

Grote kans dat je nog nooit van fatteh hebt gehoord. Nacho’s daarentegen vast én zeker wel. Nu zijn in principe elke vorm van nacho’s lekker, maar al helemaal als je ze vers maakt. Dit recept van Culy legt je stap voor stap uit hoe je de Libanese, verse variant maakt.

Wil je het recept met kip eten, ga dan voor biologisch vlees. Eet je liever vegetarisch vandaag, dan laat je de kip weg of ga je voor ‘kip’ van de Vegetarische Slager.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 Libanese pitabroden, liefst volkoren (bijv. van Souq)
  • 425 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 35 gram pijnboompitten
  • 2 à 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 500 gram kippendijen
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde koriander
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Voor de knoflookyoghurt:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt/fijngewreven
  • Snufje zout
  • 800 ml magere Griekse yoghurt

Bekijk de rest van het recept hier.

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten
Sluiten