Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten

1. Crackers met toppings à la een sterrenchef

gezonde cracker

Dit recept is hartstikke geschikt als je zin hebt om al je creativiteit kwijt te kunnen. Het komt van de Zweedse sterrenchef Magnus Nilsson. Na het maken van je eigen crackers vol heerlijke zaden (!) breek je de cracker in stukken: je houdt allemaal verschillende vormen over. En dat is precies de bedoeling.

Ook qua toppings kun je het zo gek maken als je wilt: voeg radijsjes toe, vervang de kruiden door je eigen favorieten of beleg je cracker met alles wat in het seizoen is. Wij gingen voor een mix van rauwe cavalo nero, avocado, tomaat, granaatappel, grapefruit en oregano, dille en koriander. Ontzéttend lekker. En dus hartstikke gezond!

De ingrediënten voor 3 tot 4 personen

Voor de crackers:

  • 75 gram lijnzaad (heel)
  • 35 gram ongepelde amandelen, grof gehakt
  • 30 gram walnoten, fijngehakt
  • 1 eetlepel maizena
  • Snufje zout
  • 235 ml gekookt water
  • Het sap van een halve limoen, liefst in een sprayflesje

Voor de toppings:

  • 1/4 avocado, in flinterdunne plakjes/stukjes
  • 2 blaadjes cavalo nero, gescheurd in kleine stukjes (de nerf in het midden verwijderd)
  • 4 kerstomaatjes, in vieren
  • 1/2 theelepel rasp van een grapefruit
  • 1 partje grapefruit, in kleine stukjes
  • Granaatappelpitjes, naar smaak
  • Verse oregano, naar smaak
  • Verse dille, naar smaak,
  • Verse koriander, naar smaak

Benieuwd naar hoe je de crackers maakt? Bekijk het hele recept op Culy.nl.

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten
Sluiten