Nina Pierson
Nina Pierson Psyche 20 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Een eerlijk gesprek over het moederschap met zangeres Cata.Pirata

Zet een groepje moeders bij elkaar, en over het algemeen hoor je alleen maar de perfecte verhalen. Kijk naar een gemiddelde post van een moeder online en je denkt dat we allemaal übermenschen zijn. We delen hoe fantastisch het is, hoe bijzonder de ontwikkeling van ons kind is, de verrijkende onvoorwaardelijke liefde die we voelen, knappe gezichten van lachende kindjes, zo compleet en zo vredig. En dat is ook allemaal wel zo. Alleen is dat niet het hele verhaal. En daarom hebben wij in samenwerking met Bugaboo een videoserie, The Walks, ontwikkeld. https://www.youtube.com/watch?v=lj1lAdgOu6Y&feature=youtu.be

Want we staan allemaal weleens met de handen in het haar, huilend in de badkamer, ligt het eten dat we hebben gemaakt door de hele kamer of voelen we ons onzeker en gespleten. Soms zijn we simpelweg gewoon (totally) not in ataontrol. En dat is oké. Maar laten we dan ook die verhalen met elkaar delen. Want dan kunnen we elkaar tenminste het gevoel geven dat we er niet alleen voor staan. En laat dat nou net een manier zijn (volgens de Dalai Lama en aartsbisschop Desmond Tutu) om tegenslagen beter aan te kunnen.

Voor The Walks ben ik daarom op zoek gegaan naar inspirerende moeders met wie ik, tijdens een wandeling, een eerlijk gesprek ben aangegaan. Moeders die zich durfden open te stellen en die, samen met mij, erin geloven dat de verschillende uitdagingen, die onlosmakelijk met het moederschap zijn verbonden, ook bestaansrecht hebben. Omdat die, als we eerlijk zijn, het zilveren randje geven aan alle mooie dingen die het moederschap met zich meebrengt.

In deze eerste aflevering ga ik in gesprek met Catarina Aimee Dahms, voor sommigen beter bekend als Cata.Pirata. Als performing artist en zangeres reist ze met haar band SKIP&DIE de wereld over om mensen te inspireren en te laten dansen. Anderhalf jaar geleden beviel ze van haar zoon, Noa, die nu samen met haar de wereld over reist. Vlak voor haar bevalling verliet haar vriend haar en stond ze er alleen voor.

Aan het einde van deze drie-delige videoserie vat ik de belangrijkste en mooiste lessen samen, om zo een handboek te maken waar niet alleen jonge moeders iets aan hebben, maar eigenlijk toepasbaar is voor iedereen. Volgende week wandel ik met de carrièrevrouw die ervoor koos om huismoeder te zijn (en ondertussen haar 90.000 volgers dagelijks op Instagram inspireert): Anouk Yve.

Over de Bugaboo’s

Catarina wandelt hier met haar gele Bugaboo Bee heel licht en makkelijk in te klappen is, waardoor ze ‘m makkelijk mee kan nemen op tour. Nina wandelt met haar custom-made Bugaboo Bee die flexibel is en daarom perfect is voor een stadse wandeling.

Check bugaboo.com voor meer informatie.

In samenwerking met Bugaboo

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Een eerlijk gesprek over het moederschap met zangeres Cata.Pirata
Sluiten