Gespot door de redactie: een restaurant gerund door Syrische vluchtelingen en een groen Nederlands ontwerp

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Deze week onder andere een restaurant gerund door vluchtelingen uit Syrië en een natuurlijke zeep.

[source id=”attachment_20730″ align=”center”][/source]

Spruitje op kickstarter

Spruitje maakt futuristische ontwerpen met levende ecosystemen, genaamd Pickles, Big Brother, Floating Island en Green Dexter. Op de Bedrock-redactie zijn we grote fans en hebben de Pickles en Big Brother op onze bureaus staan (én krijgen er altijd complimenten over). In de lampen groeien planten, mos, gras en bloemetjes. Nu is Spruitje een kickstarter project gestart om zo nog meer mensen te kunnen voorzien van mooie, groene en eco-friendly kunstwerken. Ben jij net als ons fan? Check dan hier het kickstarter-project.

[source id=”attachment_20733″ align=”center”][/source]

Restaurant Syr

De afgelopen maanden zijn er veel mensen uit Syrië naar Nederland gevlucht. Het zijn allemaal mensen met dromen, talenten en ambities. De Gys Foundation is samen met restaurant Syr in Utrecht een project gestart waarin deze mensen hun dromen achterna kunnen gaan en hun skills verder kunnen ontwikkelen. Je kunt hier genieten van heerlijke Syrische gerechten met een Europese twist.
www.restaurantsyr.nl

Wereldkaart die klopt

Kaarten van de wereld beelden de planeet af in 2D, daarom kloppen de verhoudingen niet helemaal. Zo lijken Groenland en Antarctica veel groter dan ze ook daadwerkelijk zijn, terwijl Afrika veel kleiner lijkt dan ‘ie echt is. Daarom probeert The AuthaGraph World Map de fout recht te trekken door een kaart te maken die dichter bij de realiteit zit. Hajime Narukawa heeft het ontwerp gemaakt en won een prijs van de Japanse ‘Good Design Award’. 
www.authagraph.com

[source id=”attachment_20736″ align=”center”][/source]

Herbivore Bamboo Charcoal zeep

Een heerlijke zachte zeep die de huid een goede detox-beurt geeft. Wat er niet in zit? De zeep is vrij van parabenen, sulfaten, en ftalaten. Bovendien is de zeep vegan , glutenvrij, cruelty free en 100% natuurlijk. Japanners gebruiken het vaak om water te reinigen en zelfs hun tanden mee te poetsen.
www.herbivorebotanicals.com

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een restaurant gerund door Syrische vluchtelingen en een groen Nederlands ontwerp
Sluiten