Gespot door de redactie: vegan repen en een nieuwe nagellakactie (#lakdoor)

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: de jonge voorhoede van de Floriado organiseert een festival met een sterk inhoudelijk programma, ‘Nagellak-Tijn’ start een nieuwe crowdfunding actie (#lakdoor), FITSHE lanceert Vegan Bars in drie lekkere smaken, en de derde editie van het YogaFest staat voor de deur.

Steun stichting semmy en #lakdoor

Herinner je je Tijn nog? Hij is het stoere maar helaas ernstig zieke jongetje dat vorig jaar december een nagellakactie startte en meer dan 2,5 miljoen euro ophaalde voor Serious Request. Wat een prestatie! Nu hij niet langer te leven heeft wil hij nog één keer in actie komen; voor zijn lotgenootjes. Met de hashtag #lakdoor roept Tijn heel Nederland op zijn nagellak te kopen en nog even door te lakken. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Semmy, die hiermee een apparaat naar Nederland kan halen om kinderen met hersenstamkanker te behandelen.

De nagellak is voor een tientje te bestellen op Lakdoortijn.nl.

Live acts, DJ’s en groene innovaties

In 2022 vindt in Almere alweer de zevende editie van de Floriade plaats. Voorheen trok de traditionele wereldtuinbouwtentoonstelling vooral ouder publiek, maar het concept wordt nu over een andere boeg gegooid. De Floriade wordt de groenst denkbare stadswijk ter wereld waarin oplossingen voor groenere wereldsteden de boventoon voeren. En hoewel het nog best ver weg is (2022 duurt echt nog wel even) worden er nu al voorbereidingen getroffen.

Om ook jongeren te betrekken bij de bouw van deze ‘stad van de toekomst’ wordt op 24 juni het GROW festival georganiseerd op het onbewoonde Utopia Eiland in Almere. Natuurlijk is er muziek, maar dat is niet waar het festival om draait. Het festival is er om te experimenteren, ontdekken en beleven. “We verrassen en informeren bezoekers over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, stimuleren bezoekers een vernieuwde blik te krijgen op hun consumerend handelen en activeren bezoekers om zelf groener te gaan leven”, zegt festivalmanager Maarten Hupkes.

Tickets voor het GROW Festival zijn te koop via growfestival.nl. Updates over de line-up en het inhoudelijke programma zijn te volgen via Facebook of Instagram.

Lekker maar verantwoord snacken

Als we aan het eind van de middag een energiedip hebben grijpen we vaak naar ongezonde snacks om ons energielevel weer op te krikken. Maar stiekem weten we wel dat het weinig uithaalt. Gelukkig zijn er ook gezonde alternatieven zoals de nieuwe Vegan Bars van FITSHE. De repen (verkrijgbaar in drie smaken) zitten vol eiwitten en superfoods als rauwe cacao, gojibessen, kurkuma en spirulina. Dat maakt het niet alleen een verantwoord tussendoortje maar ook de perfecte post work-out snack die helpt herstellen na een zware training. Je kunt ze online bestellen op Fitshe.com.

Ook leuk: tegelijk met de repen heeft FITSHE de #RAISETHEBAR campagne gelanceerd. De biologische en eiwitrijke Vegan Bars bevatten alleen natuurlijke ingrediënten die daadwerkelijk iets voor het lichaam doen, zonder afbreuk te doen aan smaak en textuur. Hiermee wil FITSHE de nieuwe standaard van de markt bepalen. Maar #RAISETHEBAR kan natuurlijk ook gewoon worden toegepast in het dagelijks leven. Het gaat over de lat hoog leggen. Niet alleen de beste versie van jezelf worden, maar ook het allerbeste voor jezelf willen.

Zen op YogaFest

Binnenkort wordt in de Westergasfabriek in Amsterdam voor de derde keer het Yogafest georganiseerd. Op dit festival worden er gedurende twee dagen verschillende stijlen van yoga gegeven en inspirerende gesprekken gevoerd. Verder kun je er massages krijgen, is er gezond eten, en kun je genieten van drankjes en muziek. De perfecte plek om te ontspannen dus! De derde editie heeft weer een sterke line-up en een paar nieuwe internationale gezichten. Libby Love is er om je te introduceren in de wereld van Jivamukti en Lucia Andrade komt als een van de weinig gecertificeerde KPJAY | Mysore leraren in de wereld lessen Ashtanga geven (een vorm van yoga waarbij de oefeningen meteen achter elkaar worden uitgevoerd).

Kaartjes voor 17 en 18 juni zijn te koop via de website van YogaFest.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: vegan repen en een nieuwe nagellakactie (#lakdoor)
Sluiten