Gespot door de redactie: unieke denim jasjes en een festival met als thema werk

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: natuurlijke huidverzorging op basis van lanoline, een festival gericht op carrière en keuzes, brilmonturen van recycled plastic, een veiling voor het goede doel en Oosterse massages in Het Massagehuys.

Fijn spul in een mooi jasje

Dacht je dat schapen alleen maar schattige lammetjes produceren? You got it all wrong. Ze maken namelijk nog iets moois: lanoline. Het vet dat voorkomt in de wol van schapen staat bekend om de helende en verzachtende werking voor de huid. Het heeft dezelfde moleculaire structuur als onze huidvetten 
en laat de huid ademen. Een perfect ingrediënt voor huidverzorgingsproducten dus. En dat dacht de Texelse Sara Rosalie ook. Ze startte daarom een no-nonsense natuurlijke huidverzorgingslijn op basis van lanoline. De
 eerste twee producten van Sara Rosalie zijn een Daily Moisturizer met SPF 15 en een multifunctionele Lip Balm. Helemaal diervriendelijk en mega hydraterend.

www.sararosalie.nl

[source id=”attachment_26321″ align=”none”][/source]

Twintigerdilemma’s

We werken gemiddeld 45 jaar, 2100 weken en 83.000 uur. Da’s heel wat. Het is daarom van groot belang dat je nadenkt over wat bij jou past. Maar hoe bepaal je dat? En ben je nog wel vrij om die keuze te maken? Al deze vragen worden beantwoord op mestival: een festival met als thema werk, speciaal voor twintigers in Amsterdam. Laat je inspireren door kritische analyses, persoonlijke verhalen en oplossingsgerichte perspectieven. Wat je kunt verwachten? Een avond vol boeiende sprekers, paneldiscussies, columns, meer dan twintig praktische workshops, originele activiteiten en muziek.

Wanneer? 10 februari in de Rode Hoed, van 17:30 tot 00:30.

Meer info vind je op www.mestival.nl

Duurzame brillen

Hoe laat je mensen zien dat er ook een positieve kant aan plastic zit? Nou, door er hippe brillen van te maken bijvoorbeeld. Met duurzaamheid in de ‘core’ van het merk bewijst het Amsterdams brillenlabel Dick Moby dat innovatief gebruik van materialen en kwalitatief hoogwaardige producten goed samen gaan. Zo worden alle zwarte brilmonturen van 97% recycled plastic productieafval gemaakt, de cases van gerecycled leer en zelfs de brillendoekjes van gerecyclede PET-flessen. Ondanks hun missie ‘het verminderen van plasticvervuiling’ willen de ondernemers geen concessies doen aan kwaliteit en looks; alle Dick Moby brillen worden handgemaakt in Italië en bestaan uit hoogwaardige materialen. En ook niet onbelangrijk: de zonnebrillen zijn voorzien van UV400 lenzen van ZEISS.

www.dick-moby.com

Unieke denim jasjes

Tijdens de afterparty van Fashion Week hebben Models At Work en 10.000Hours de online veiling #takeauction gelanceerd. Zeven kunstenaars ontvingen een denim jasje als basis voor hun ontwerp. Het resultaat? Zeven unieke items, waar jij op kunt bieden. De opbrengst van de jasjes gaat naar fondsen voor 10.000Hours, die projecten organiseren voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Zo organiseren ze regelmatig een mini-festival in instellingen waar jongeren wonen met een verstandelijke beperking en zetten zij zich in voor eenzame ouderen en daklozen.

Wil jij een uniek exemplaar scoren en daarmee een goede daad doen?
De veiling loopt t/m 13 februari. Bieden kan op de website van #takeauction.

[source id=”attachment_26315″ align=”none”][/source]

Oosterse massages

Ben je wel toe aan wat ontspanning? Laat jezelf verwennen bij Het Massagehuys in Amsterdam, waar ze gebruik maken van Oosterse technieken, zoals drukpunten en meridianen. De Oosterse massages helpen je ontspannen, energie op te doen of je lichaam te zuiveren. Bij elke massage (van ongeveer 55 minuten) hebben ze een speciale 100% natuurlijke massage olie gemaakt en biologische thee uitgekozen die het effect van de massage versterken. De massageolie wordt zelf gemaakt, volgens oude familierecepten en met zelfgecreëerde blends.

Op de website van Het Massagehuys kun je zelf een afspraak maken.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: unieke denim jasjes en een festival met als thema werk
Sluiten