Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Betere wereld 22 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

Gespot door de redactie: tuinieren met vluchtelingen en geitenyoga

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: yoga op een geitenboerderij, een matras dat niet één, maar vier ligcombinaties biedt, tuinieren in de Bijlmerbajestuin, en een interessante lezing over de commercialisatie van goede doelen. [source id=”attachment_30952″ align=”none”][/source]

Yoga op een geitenboerderij

Na ons artikel over karaokeyoga zou je denken, het kan niet gekker. Maar jawel: er bestaat ook zoiets als geitenyoga. In het Amsterdamse bos ligt geitenboerderij Ridammerhoeve. Elke zaterdag wordt hier geitenyoga gegeven en elke zondag kun je yoga doen op de hooizolder. Terwijl je de zonnegroet doet kan het dus zomaar zijn dat er een geitje aan je sok knabbelt. Volgens yogadocent Brenda Bood zorgt de interactie met de geiten voor een yogales met veel plezier en speelsheid waarin het compleet in het ‘nu’ zijn gemakkelijk gaat door de omgeving van de boerderij. De lessen zijn zowel voor gevorderden als beginners. Meer informatie over de yogalessen en groepsarrangementen vind je op yogalesje.nl.

[source id=”attachment_30951″ align=”none”][/source]

Slapen zoals jij wilt

Op Bedrock schreven we al eens waarom het belangrijk is om te investeren in een goed matras. Maar wat voor de één fijn ligt, kan voor de ander juist vervelend zijn. Gelukkig komt het uit Duitsland afkomstige merk Muun met een simpele maar erg handige oplossing. Muun ontwikkelt slaapproducten die je helemaal naar je eigen persoonlijke wensen kunt aanpassen. Houd je van een hard matras, of juist zacht? Warm, of juist koud? Door het matras zelf, of de bovenste toplaag om te draaien kun je het makkelijk aanpassen. Ideaal ook als je partner en jij andere wensen hebben, want je kunt beide kiezen voor een andere onder- en toplaag. En goed om te weten: voor ieder matras dat Muun verkoopt doneren ze er een aan kinderen in nood in Malawi.

Bouw mee aan de Bijlmerbajestuin

Sinds kort wonen er zo’n 500 vluchtelingen in de voormalige Bijlmerbajes. Om deze mensen zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen is Stadsboeren – een urban farming collectief uit Amsterdam – een project gestart: de Bijlmerbajestuin. Met het idee ‘eten verbindt’ organiseren ze elke maand een workshop waarbij vluchtelingen en Amsterdammers samen groenten verbouwen. Vandaag is er zo’n workshop en gaan er aardappelen, pompoenen en courgettes de grond in. De volgende workshop is op zaterdag 6 mei. Lijkt het je leuk om mee te doen? Aanmelden kan via [email protected] (deelname is gratis).

Om van de Bijlmerbajestuin echt een levendige plek vol groenten, mensen en gezelligheid te maken, zijn ze bij Stadsboeren ook een crowdfunding campagne gestart. In ruil voor een donatie kun je kiezen voor een start-je-eigen-moestuin-kit, of een rondleiding door de oude Bijlmerbajes door de enige overgebleven cipier.

Een inspirerende avond

Denk je er wel eens aan om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen? Dan is er aanstaande dinsdag wellicht een interessante lezing voor je. In de Pool Bar van de Kanarie Club vindt de derde editie van Business Birds plaats. Tijdens deze avond wordt het onderwerp Voluntourisme en de commercialisatie van goede doelen besproken, en zullen inspirerende sprekers hun verhaal delen. Om 20:00 uur wordt de avond afgetrapt door documentaire filmmaker Brechtje Boeke. In haar documentaire ‘Making a Difference‘ volgt ze vrienden Reinier Vriend en Kuba Szutkowski tijdens hun strijd om ‘goed doen’ beter te maken. Zij vechten voor transparantie in de wereld van internationaal vrijwilligerswerk. De tweede gast is Nienke Bassle, general manager van de stichting 10,000 HOURS. Met dit project helpt zij jonge mensen om een actieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Meer informatie over de avond vind je hier.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: tuinieren met vluchtelingen en geitenyoga
Sluiten