Gespot door de redactie: Rocycle ride voor het goede doel en een alternatief kerstboompje

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: Rocyclen op het podium bij het Nationale Opera & Ballet, 'n kerstboompje dat de lucht zuivert, een kookboek met recepten van Amsterdam's beste restaurants en een crowdfunding-campagne voor een duurzame winkel in Den Haag.

[source id=”attachment_22715″ align=”center”][/source]

Kapot gaan voor het goede doel

Rocycling is een hit. Bij deze indoor cycling workout draait het om muziek, positieve energie en een totaalbeleving. Keihard trappen bij kaarslicht bijvoorbeeld. Op zaterdag 17 december organiseert RocycleStudios een wel heel bijzondere change of scenery in samenwerking met het Nationale Opera & Ballet. In het decor van de balletvoorstelling Coppelia worden de Rocycle-fietsen op het podium gezet. En dat doe je niet voor niets: deze rit is geïnitieerd om fondsen te werven voor de Junior Company, dé springplank voor jonge dansers. Heel tof!

Tickets boeken kan via RocycleStudios.

O Deer

Ogreen verkoopt zogenaamde ‘Clean Machines’ luchtzuiverende planten die bewust gekweekt worden. De planten zorgen voor een gezonder leefklimaat in huis of op kantoor, waarin mensen zich prettiger voelen, meer creativiteit tonen en tot betere prestaties komen. Speciaal voor Kerst komen ze met de limited edition ‘O Deer’, een kleine Araucaria-plant die zorgt voor instant kerstgevoel én gezuiverde lucht in huis.

Je kunt ‘m hier kopen en alles lezen over de werkwijze van de ‘Clean Machines’.

Recepten van Amsterdam’s beste restaurants in één boek

Culinair journalisten Famke & Floor van Praag schrijven al jaren over restaurants in onze hoofdstad. In het boek Shortlist Amsterdam worden de all time favourites in beeld gebracht door fotografen Petrovsky & Ramone én geven de restaurants hun meest gewilde recepten weg. Het kippetje van Rijsel, de carrot cake van Het Buffet van Odette… Dat maakt het boek een stadsgids, kook- én koffietafelboek. Al dat geen goed cadeau is.

Je kunt het boek bestellen via Shortlist Amsterdam.nl.

Help mee deze duurzame oase in Den Haag creëren

‘Bij Priester’ belooft winkel te worden waar aandacht is voor mens, milieu en de lokale economie. Je kunt originele tassen van gerecycled leer kopen, je vindt er de eerste kledingbibliotheek van Den Haag en een reparatie- en maatwerkatelier voor lederwaren. “We laten zien dat je een prachtige tas van de oude leren jas van je opa kunt maken, of je we repareren je lievelingstas, zodat je geen nieuwe hoeft te kopen”, aldus oprichtster Amanda Hofman. Het familiebedrijf is er voor fashion icons én wereldverbeteraars. Tenminste, als ze genoeg steun krijgen, want de winkel wordt gefinancierd doormiddel van crowdfunding.

Bijdragen aan dit mooie initiatief? Dat kan via CrowdAboutNow.

Zoveel mogelijk kiezen voor duurzaam

Ideeën voor Bedrock Approved?

Uiteraard is deze lijst gebaseerd op wat we zelf tegenkomen. Mocht je nog leuke ideeën hebben, kun je deze mailen naar Josephine.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: Rocycle ride voor het goede doel en een alternatief kerstboompje
Sluiten