Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 18 feb 2017

Gespot door de redactie: prachtige tapijten en vegan verzorgingsproducten

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: bomen planten in het binnen- én buitenland, je geliefde kledingstukken omtoveren tot een levendig kunstwerk, een challenge voor startende ondernemers met waardevolle ideeën op gebied van voeding en duurzaamheid, en een 100 procent natuurlijk beauty merk. [source id=”attachment_27224″ align=”none”][/source]

One-two-tree

Droom je wel eens over een eigen bos? Bij Trees for all kun je die droom werkelijkheid laten worden. Voor tien euro plant je twee bomen: één in Nederland en één in het buitenland. Tot de keuzes behoren onder andere de Filippijnen en Bolivia. Met dit initiatief maakt Stichting Trees for all het voor iedereen mogelijk om bij te dragen aan een duurzame wereld. Het idee is om je CO2 uitstoot (bijvoorbeeld van je auto) te compenseren. Hoe dit werkt? Met de reiscalculator selecteer je het type voertuig waarmee je reist en geef je aan hoeveel kilometers je ongeveer maakt. Even berekenen en voilà, je weet precies hoeveel bomen je zou moeten planten.

www.treesforall.nl

[source id=”attachment_27225″ align=”none”][/source]

Persoonlijke kleden

Wanneer een dierbare overlijdt vinden we het vaak fijn om een (persoonlijk) aandenken te bewaren. Carpet of Life snapt dat. Het bedrijf maakt prachtige tapijten van de kleding van overleden dierbaren en biedt hiermee een mooie en blijvende herinnering. In Marokko worden de geliefde kledingstukken omgetoverd tot een prachtig en levendig kunstwerk. Heb je kleding die niet meer past, maar waar je zoveel mooie herinneringen aan hebt dat je ze niet weg wil gooien? Ook dan is een tapijt van Carpet of Life de perfecte oplossing. Je kledingstukken krijgen op deze manier een nieuw leven.

[source id=”attachment_27226″ align=”none”][/source]

Innovatieve food challenge

De behoefte aan innovatie in de foodwereld is groter dan ooit. Om de ontwikkeling van duurzame voeding te stimuleren en klimaatverandering tegen te gaan lanceert het voedingsconcern Wessanen daarom in samenwerking met ImpactHub en Triodos Bank een belangrijk initiatief: de ‘Organic Food Against Climate Change’ challenge. De challenge is in het leven geroepen om startende ondernemers met waardevolle ideeën voor een groenere en meer duurzame toekomst van food te supporten. Middels training en masterclasses krijgen geselecteerde deelnemers ondersteuning bij het kickstarten van hun bedrijf. Het beste idee wordt beloond met een geldbedrag, begeleidingsuren en toegang tot een breed netwerk aan vakspecialisten. Durf jij de uitdaging aan?

Inschrijven kan tot 10 april via de website van Wessanen.

Vegan verzorgingsproducten

Wat van ver komt is goed zeggen ze toch? Het Belgische beautymerk Self is dat met zijn vegan verzorgingsproducten in ieder geval wel. De juiste huidverzorging gaat bij Self veel verder dan zomaar een product in een potje. Minstens net zo belangrijk vinden ze dat elk huidverzorgingsproduct is gemaakt met respect voor de natuur. De producten zijn zorgvuldig samengesteld uit een selectie van 100 procent natuurlijke ingrediënten die stuk voor stuk voedende, beschermende en herstellende eigenschappen bevatten. De producten zijn volledig vrij van parabenen, artificiële geuren en kleuren, en andere chemische bestanddelen. Het assortiment van Self bestaat onder andere uit kokosolie, sheabutter en arganolie.

www.naturalself.eu

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: prachtige tapijten en vegan verzorgingsproducten
Sluiten