Gespot door de redactie: de must-see documentaire Before the Flood, een eerlijk merk en een mooi boek over planten

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Deze week onder andere een pop-up pompoenwinkel en een natuurlijke body butter.

Evergreen: living with plants

Een heel mooi inspiratieboek dat een kijkje in de keuken (of eigenlijk tuinen) van mensen over de hele wereld biedt. De foto’s in het boek zijn van daktuintjes, moestuintjes en achtertuinen van huizen in grote steden.
We schreven al eerder over het belang van planten om je heen, en dit boek biedt bij uitstek een mooi medium om geïnspireerd te raken meer groen in je eigen huis toe te passen.
www.mendo.nl

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Documentaire Before the Flood

Leonardo di Caprio zet zich in tegen klimaatverandering en vindt dat er meer bewustwording gecreëerd moet worden, dus maakte hij deze documentaire. Bereid je voor op een heftige film met uitspraken van diCaprio als “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer.” Een echte eye-opener die ook opties biedt om er zelf iets aan te doen. “We kunnen wel gaan zitten wachten totdat anderen het voor ons opknappen, maar we moeten nu echt allemaal een steentje bijdragen. Ik wil mensen niet bang maken of ze murw slaan met feiten en statistieken, maar juist laten zien wat ze nu kunnen dóén om te zorgen dat onze planeet behouden blijft voor toekomstige generaties.”
Bekijk hier de trailer van Before the Flood. De documentaire wordt zondag om 22:00 uur uitgezonden op National Geographic.

Roots & Soul

Bart en Floor zeiden hun baan op en vertrokken naar Centraal-Amerika. Na het managen van een ecolodge in de jungle zijn ze Roots & Soul gestart en maken ze genuine handmade goods. “Eenmaal in Centraal America werden we geraakt én geïnspireerd door de kwaliteit van het ambachtswerk. Echt alles wordt daar nog met de hand gemaakt.”
Met Roots & Soul blijven ze ver weg van massaproductie en de ‘veel voor weinig’-mentaliteit. Soms financieel en productioneel uitdagend, want lekker goedkoop inkopen is er in deze formule niet bij. “Handgemaakte producten zijn per definitie niet goedkoop. Maar dat is juist ook niet wat we willen. Wij hopen dat consumenten in Nederland steeds meer gaan beseffen waar een goedkope tas of product eigenlijk voor staat. En wat de waarde is van handgemaakte en op een ‘normale’ manier geproduceerde goederen.”
www.rootsandsoul.co

Kama Ayurveda

Deze heerlijke kokum en amandel body butter is gemaakt van amandelen en kokosoliën. Rijk aan vitamine A, E en mineralen die een droge huid tegengaan, dode huidcellen verwijderen en je huid diep voeden.
Kama Ayurveda is in 2002 opgezet in India en is trouw aan de Ayurvedische tradities.
Je kunt het product vinden op www.purenatural.eu

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

De pompoen pop-up

Zo’n 10% van de pompoenen wordt verspild omdat ze niet voldoen aan de perfecte maten, terwijl er met de smaak niks mis is. Kromkommer redt deze kleine pompoentjes van de verspilling en maakt er een lekker soepje van. Om midden in het pompoen-seizoen daar de aandacht op te richten, openen ze van 28 tot en met 31 oktober een pop-up shop in de Y-passage op station Amsterdam Centraal.
www.kromkommer.com

Bulbo quadra

Heb je helaas geen ruimte voor een moestuin, of redden je groenten het niet meer nu de zomer voorbij is? Daar heeft Bulbo deze leuke oplossing op bedacht. De zonlichtlampen van Bulbo zijn voorzien van een lichtspectrum dat je groenten en kruiden in huis voedt met zonlicht. Het enige wat je nog hoeft te doen is zorgen voor voldoende water. Super handy én het ziet er ook leuk uit.
De lamp is een lichtgewicht wit verniste aluminium verstelbare ‘lijst’ met een houten onderkant. Het model is in twee maten verkijgbaar (small €199 en large €269) en is in hoogte verstelbaar, waardoor ‘ie met je planten meegroeit.
www.bulbolight.com

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: de must-see documentaire Before the Flood, een eerlijk merk en een mooi boek over planten
Sluiten