Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 13 mei 2017

Gespot door de redactie: knuffels die kinderen leren over plastic in de oceaan

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een bijzondere plek in Amsterdam-Oost, een nieuw concept dat vrouwen de kickstart geeft die zij nodig hebben na een zware tijd, en bijzondere knuffels die kinderen leren over plastic in de oceaan.

Het Faire Oosten

In Amsterdam-Oost vind je Het Faire Oosten: een plek die bestaat uit een winkel, een kunstgalerie en twee workshopruimtes. De winkel staat vol met ambachtelijke, lokale en eerlijke producten met een écht goed verhaal. Van meubels en (kook)boeken tot aan verzorgingsproducten en repen chocola. In de kunstgalerie is werk te zien van beginnende en gevestigde kunstenaars uit Amsterdam-Oost. En de workshopruimtes? Die zijn bedoeld om lekker te ontspannen, nieuwe skills te leren of buurtgenoten te ontmoeten. De workshops worden veelal verzorgd door kunstenaars die reeds met hun werk in de shop en galerie aanwezig zijn. Lijkt het je leuk hier aan deel te nemen? Houd de agenda in de gaten voor aankomende workshops!

www.hetfaireoosten.nl

[source id=”attachment_31834″ align=”none”][/source]

Stralend op de foto

Vrouwen die ziek zijn geweest hebben een zware tijd achter de rug. Logisch. Ernstig ziek zijn heeft een enorme impact op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Hoe mooi is het dan om die vrouwen weer te laten stralen? Gisteren lanceerde Happy on Friday The Power Project: een concept waarbij vrouwen na een zware periode op hun mooist worden vastgelegd. En niet door zomaar iemand. De beste fotografen, stylisten en haar- en make-up artiesten werken samen om een zo krachtig en persoonlijk mogelijk portret te maken. Volgens ons het mooiste cadeau dat je een vriendin (of jezelf) in zo’n situatie kunt geven.

Aanmelden kan via de website www.happyonfriday.nl.

Vroeg geleerd is oud gedaan

Jaarlijks komt er negen miljoen ton plastic in de oceaan terecht en gaan er één miljoen zeevogels dood door de inname van kunststof. Het is om verdrietig van te voren. Maar gelukkig hebben we een mooi initiatief gespot. In het kader van ‘vroeg geleerd is oud gedaan’ heeft the Sea Shepherd Conservation Society (een non-profit organisatie die wereldwijd de oceanen beschermd) iets bedacht om kinderen voor te lichten over de vervuiling van zeeën en oceanen: Pollutoys. De serie van acht pluizige knuffels wordt gebruikt als educatief instrument door internationale organisaties. In eerste instantie lijken Willy de walvis en Darla de dolfijn gewone knuffels. Maar zodra hun buik wordt opengeritst wordt de realiteit pijnlijk zichtbaar. Hun maag zit vol met plastic attributen als flesjes en vorken.
[source id=”attachment_32241″ align=”none”][/source]

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: knuffels die kinderen leren over plastic in de oceaan
Sluiten