Gespot door de redactie: kleurrijke schoonmaakproducten en een intieme app

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: happy bachday, een pop-up store met Ayurvedische beautyproducten, appen met je beste vrienden, tentoonstellingen van de Franse fotograaf Stéphanie Solinas, vrolijk schoonmaken met producten van Method, en aangrijpende operavoorstellingen bij het Opera Forward Festival.

Happy bachdag

Op 21 maart – de eerste dag van de lente – vieren we de 332e geboortedag van ‘s werelds bekendste componist: Johan Sebastian Bach. Componist en trompettist Diederik Rijpstra maakte speciaal voor deze dag AIR BACH, waarin hij op zoek gaat naar Bach in verschillende muziek disciplines. In de Tolhuistuin in Amsterdam geeft hij een concert met zangeressen Janne Schra (van Room Eleven) en Shaza Hayek, pianiste Helena Basilova, klaveciniste Tineke Steenbrink, contrabassist James Oesi en een speciaal samengesteld koor. Wij mogen hier 2×2 vrijkaarten voor weggeven. Vul hieronder je gegevens in en kom op dinsdag 21 maart (om 20.00) naar de Tolhuistuin in Amsterdam.

[contact-form-7 id=”28685″ title=”Bach kaartjes”]

Woon je niet in Amsterdam? Ook in de rest van het land (waaronder Utrecht, Nijmegen en Dordrecht) worden er feestelijkheden georganiseerd. Het volledige programma vind je hier.

Kama Ayurveda

De geboorteplaats van Ayurveda (het oudste gedocumenteerde instituut van medische kennis in de wereld) is dan wel India, maar het schoonheidsmerk Kama Ayurveda haalt de filosofie ook naar Nederland. In de 9 straatjes in Amsterdam opent het binnenkort zijn eerste Europese pop-up winkel, waar je natuurlijke, biologische en Ayurvedische producten voor beauty en wellness vindt. Ben je niet bekend met Ayurveda? Ayurveda is een systeem van planten, kruiden en oliën die niet alleen de symptomen, maar ook de werkelijke oorzaak behandelt. Met de wereldwijde zoektocht naar natuurlijke en effectieve levensstijl oplossingen, zijn meer en meer consumenten op zoek naar Ayurveda als het definitieve antwoord.

Waar? Berenstraat 24, Amsterdam

Wanneer? Van 27 maart tot 9 april

[source id=”attachment_28659″ align=”none”][/source]

Een app voor echte vriendschap

De laatste jaren worden we steeds meer overwhelmed door digitale ruis. We hebben Whatsapp groepen waarin non-stop berichten worden afgevuurd en onze Facebooktijdlijn staat vol met informatie van virtuele vrienden die we nauwelijks spreken of zien. Heb je behoefte aan meer rust, en wil je liever tijd stoppen in je echte vrienden? Dan is ’s werelds kleinste social network platform Camarilla een uitkomst. De app is een plek waar je berichten en foto’s kunt delen met maximaal vijftien van je beste vrienden. Als iemand reageert kan alleen jij het zien, en opties als ‘duimpje omhoog’ en ‘volgen’ zijn er niet. De ideale oplossing dus als je intieme momenten wil delen en een diepere connectie wil maken met de mensen die er écht toe doen.

De app is gratis verkrijgbaar voor zowel iOS als Android.

Indrukwekkende tentoonstelling

Houd je ervan om in het weekend door musea te struinen, dan kun je weer een must-visit aan je lijstje toevoegen. Foam toont in de tentoonstelling Dominique Lambert / Le Pourquoi Pas? twee series van de Franse fotograaf Stéphanie Solinas. Zij verbeeldt op systematische en feitelijke wijze onderwerpen als identiteit en spiritualiteit. Voor Dominique Lambert (2003 – 2009) inventariseerde Stéphanie Solinas gedurende zeven jaar de identiteit van alle mensen met de naam Dominique Lambert in Frankrijk. Voor Le Pourquoi Pas? (2014 – 2016) – het meest recente werk van Solinas (en in Foam voor het eerst te zien) – bracht zij een parallelle werkelijkheid van elfen en geesten in kaart.

De tentoonstelling Dominique Lambert / Le Pourquoi Pas? is tot 16 april te zien in Foam.

Vrolijk schoonmaken

Nu het zonnetje weer terug van weggeweest is kunnen we ons natuurlijk 101 dingen bedenken die leuker zijn dan schoonmaken. Maar helaas, ook dat moet soms gebeuren. Gelukkig heeft Method nu een nieuwe limited edition schoonmaakmiddelen, waardoor het allemaal een stukje leuker wordt. Het flesontwerp komt van de illustratrice Johanna Basford, het brein achter de immens populaire kleurboeken voor volwassenen. Het credo van het merk luidt: met kleurrijke producten hoeft poetsen geen nare klus te zijn. Houden we van. Ook goed om te weten is dat de stijlvolle schoonmaakmiddelen niet alleen voor de sier zijn, maar dat ze ook vriendelijk zijn voor de planeet. De producten rekenen efficiënt af met vuil, zónder gebruik te maken van chemische troep of dierproeven.

De limited edition van Method is sinds 15 maart exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn, en bestaat uit allesreiniger en afwasmiddel.

Het Opera Forward festival

Klassieke muziek combineren met actualiteit; dat is wat ze doen bij de tweede editie van het Opera Forward Festival (OFF). Het festival – dat bestaat uit zes aangrijpende opera’s, waaronder drie wereldpremières – is van 18 t/m 31 maart en heeft als thema macht én onmacht. Grote politieke en maatschappelijke vraagstukken zullen worden behandeld, zoals de crises rondom vluchtelingen en de EU. Verder draait het festival om het ontdekken van nieuw werk en herinterpretatie van operageschiedenis. En het leuke is: wij mogen 3×2 tickets weggeven voor Fortress Europe (op dinsdag 21 maart) en 3×2 tickets voor The New Prince (op zaterdag 25 maart). Je kunt hieronder invullen waar je voorkeur naar uitgaat.

[contact-form-7 id=”28697″ title=”The new prince”]

Het volledige programma (inclusief locaties) van het Opera Forward Festival is de vinden op de festivalsite. Ook kun je hier alvast de trailer bekijken.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: kleurrijke schoonmaakproducten en een intieme app
Sluiten