Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock approved. Deze week staat alles in het teken van goede voornemens, met onder andere de SLA Detox Days en tips om minder afval te produceren. De perfecte kickstart van het nieuwe jaar!

SLA Detox Days

Wil je dit jaar een start maken met het veranderen van je leefstijl en gezonder gaan eten? Of wil je misschien een paar dagen even niet nadenken over wat je moet eten en welke boodschappen je nog moet doen? Om je een beetje op weg te helpen hebben ze bij SLA Detox Days ontwikkeld: een driedaags all-in detox pogramma. Met 3 verschillende pakketten, die allemaal geschikt zijn om je lichaam op een makkelijke manier te helpen zichzelf weer in balans te brengen. Zonder extreem of beperkt dieet maar juist mét lekker en gezond eten.
Bekijk hier de verschillende pakketten.

www.ilovesla.com

[source id=”attachment_24317″ align=”none”][/source]

Minder afval produceren

Iedere dag produceren we per persoon zo’n anderhalve kilo afval. Het zou mooi zijn als we dat aantal in 2017 drastisch verminderen. En dat kan al met 4 simpele maatregelen: gooi minder eten weg, plak een nee/ja of nee/nee-sticker op je brievenbus, vul zelf een flesje met water voor onderweg en zorg dat je altijd een boodschappentasje bij je hebt. Natuurlijk zijn er veel meer dingen die je kunt doen om je eigen afvalberg een stuk kleiner te maken. Op de website van milieu centraal lees je hoe. Zo kun je bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan door slim te kopen, koken en bewaren. Ook kun je kapotte spullen nieuw leven inblazen. In Repair Cafés door het hele land kun je diverse spullen (kleding, elektrische apparaten, fietsen) gratis laten repareren.

Nieuwe yoga-mat van Lululemon

Heb je het voornemen om dit jaar te starten met (of verder te gaan met) yoga? Om je yoga-plannen te ondersteunen en er zeker van te zijn dat je geen excuusjes gaat verzinnen kun je alvast een nieuwe yoga-mat aanschaffen; bijvoorbeeld deze van Lululemon. De mat geeft enorm veel grip, zelfs als hij nat wordt. Zo glijd je dus nooit meer weg tijdens de Downward-Facing Dog en heb je thuis altijd de mogelijkheid om even te stretchen of oefeningen te doen. Je koopt ‘m op de site Lululemon.

Je stijlvolle zelf in een mooiere wereld

Er leuk uitzien is niet altijd even makkelijk als je duurzaam verantwoord bezig wil zijn. Wat? Grapje natuurlijk! Je moet alleen even weten hoé. Neem in het nieuwe jaar eens een kijkje bij LENA: the fashion library. Bij de kledingbibliotheek– die gevestigd is in Amsterdam – heb je toegang tot een hoogwaardige collectie van de mooiste vintage, opkomende ontwerpers, duurzame labels en door jou ingebrachte stukken, die je voor een vast bedrag per maand oneindig kunt wisselen. De perfecte oplossing als je altijd iets nieuws in je kast wil hebben én wil bijdragen aan een betere wereld. Lid worden van de kledingbibliotheek kan op de site van LENA.

Goed voor jezelf zorgen

Heb je het voornemen om dit jaar goed voor jezelf te zorgen, en stress geen kans te geven? Boek alvast een retraite om je batterij weer op te laden en je lichaam en geest op te schonen. Zo organiseert Live Mindfully in januari en in maart 2017 een stilteweekend in ’t groene hart. Deelname aan het stilteweekend biedt je de mogelijkheid om even afstand te nemen van je leven, inzichten op te doen en weer in contact te komen met jezelf. Ben je liever wat actiever bezig, of wil je gewoon naar het zonnetje toe? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, zoals een yoga & surf vakantie in Marokko of een Ayurveda kuur in Sri Lanka. Bij Happy Soul Travel vind je de ultieme retraite, die bij jou past.

[source id=”attachment_24305″ align=”none”][/source]

Tijd voor iets nieuws

Heb je altijd al Gitaar of Piano willen leren spelen, maar is het er tot op heden nog niet van gekomen (want druk, druk, druk)? Gelukkig is het nooit te laat om iets nieuws te leren. Bij de online muziekschool kun je live een privé-muziekles krijgen van 30 minuten via Skype. Je kunt zelf bepalen wat je leert spelen, zelf je docent kiezen en de lessen dus gewoon vanuit huis volgen. Natuurlijk kun je ook in de buurt waar je woont op zoek naar een muziekdocent, of school. Maar: dit jaar geen excuusjes meer. Waar een wil is, is een weg.

Meer hygge in 2017

Eerder schreven we op Bedrock al over de kracht van hygge. Het zou de reden zijn waarom Denemarken al meer dan 40 jaar benoemd is als een van de meest gelukkige landen ter wereld. Het Deense woord betekent iets als comfort, warmte, en saamhorigheid. Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt, voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Wil je ook meer hygge in je leven? In het boek ‘Hygge: de Deense kunst van het leven’ geeft schrijver Meik Wiking praktische doe-het-zelf tips. Je koopt het boek op Bruna.nl.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden
Sluiten