Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 21 jan 2017

Gespot door de redactie: hippe taarten, muzikale concerten en een eco-retreat

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: indrukwekkende collecties bij de PAUSE Pop-Up store, cadeautjes ruilen in de Jungle, mediteren op een comfortabel kussen, bewust reizen naar Ibiza, hippe taarten gemaakt van eerlijke producten en muzikale concerten in het Conservatorium hotel.

Duurzame designers

Kon je afgelopen december niet naar de PAUSE Pop-Up store: een drie dagen durend evenement waarop duurzame designers hun werk showen? Geen man overboord! PAUSE Pop-Up organiseert een derde editie, zodat je alsnog een kijkje kunt nemen in de duurzame wereld van de designers, kunstenaars en art performers. Want ook aan kunst geen gebrek, zo zijn er art performances en exposities onder leiding van Irina Baldini en wordt de derde editie gesteund door Fashion Revolution Netherlands. Kijk uit dat je niet te hebberig wordt!

De derde editie vindt van 30 maart tot en met 2 april plaats in de Posthoornkerk in Amsterdam.
www.pausepopup.com

Smaken verschillen

Ooit een cadeau gekregen, of iets gekocht wat zo goed als nieuw in de kast is beland? Kom dan op zondag 22 januari ruilen in de Jungle. In het kader van de week van de Circulaire Economie (16 januari tot 24 januari 2017), organiseert Metis Consultants in samenwerking met de Jungle Amsterdam en Gemeente Amsterdam een Ruilfeest. Het idee: iets wat niet helemaal jouw smaak is, kan voor de ander natuurlijk een prachtige vondst zijn. En daar kun je niet alleen een ander of jezelf blij mee maken; het is ook nog goed voor het milieu. Tussen 10.00 en 13.30 uur kun je mooie, (bijna) niet gebruikte spullen inleveren. Denk aan speelgoed, decoratie, spelletjes, huishoudelijke producten en persoonlijke verzorging. Je krijgt hiervoor naar waarde munten retour, die je voor andere ingeleverde spullen kunt inruilen.

Het Smaken Verschillen Ruilfeest is op zondag 22 januari van 10.30 tot 14.00 uur in de Jungle, Tweede Van Swindenstraat 26, Amsterdam. Meer informatie vind je hier.

Een goede zithouding

Tijdens een meditatiesessie is het belangrijk dat je comfortabel zit. Maar dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk als je op de grond zit. De perfecte oplossing? Een meditatiekussen. Met een Meditatiekussen ben je in staat om een kleine holling in de onderrug te creëren, waardoor je ruggengraat rechtop blijft en je nek in het verlengde van je ruggengraat. Een aanrader is het raja meditatiekussen van het fairtrade merk Yogitri. Het meditatiekussen is goed en ruim gevuld met biologische boekweitdoppen die zich vormen aan je contouren, voor de meest comfortabele zit. Ook leuk: het meditatiekussen is beschikbaar in 12 unieke kleuren, met verschillende symbolen.

Je koopt het kussen op www.yogitri.nl

[source id=”attachment_25415″ align=”none”][/source]

Een magische vakantie

Ecodice lanceerde vorig jaar al een blog over bewust reizen, en nu komen ze met een eigen eco-retreat, waar heerlijk op vakantie gaan met een vleugje bewustwording samenkomen. De retreat is bedoeld om rust en ruimte te creëren in het drukke alledaagse leven. Wat je zoal kunt verwachten? Yogalessen, stoelmassages, SUP-surfing, coaching sessies, een organic kookles, een wijnproeverij en een ecologische zeiltocht. En dat allemaal onder het genot van de Spaanse zon op Ibiza. Geïnteresseerden zullen nog heel even moeten wachten; het nieuwe concept wordt vanaf mei aangeboden.

Voor het volledige programma, data en prijzen kun je een kijkje nemen op de website van Ecodice.

Hippe taarten

Even eerlijk: wie houdt er nou niet van taart? Wij in ieder geval wel. Alleen is het niet altijd goed voor je gezondheid. Wil je gezond eten, maar zo nu en dan nog wel genieten van een taartje? Dan is Bakerline een uitkomst. De healthy minded taartenbakkers van Bakerline maken prachtige taarten zonder kunstmatige toevoegingen, gemaakt van eerlijke producten. Alle taarten zijn bake-free, dus raw; zonder oven bereid. Hierdoor blijven de voedingsstoffen intact. Daarnaast worden geen dierlijke producten gebruikt. Dus géén eieren, melk, dierlijke E-nummers, honing en gelatine. Ook worden er zoveel mogelijk fair-trade en biologische producten gebruikt. Need we say more?

De taarten zijn te bestellen via de website van Bakerline.

[source id=”attachment_25416″ align=”none”][/source]

Expression of art award

Om muziekvakstudenten van het Conservatorium van Amsterdam te ondersteunen met hun muzikale carrière wordt ook dit jaar weer de ‘Expression of Art Award’ uitgereikt. Het project bestaat dit jaar uit een reeks van vijf concerten, waar ook jij bij aanwezig kunt zijn. De aftrap wordt op 29 januari gegeven door het Gijs Idema trio, opgevolgd door Little Olifant op 26 februari, Hähnlein / Müller / Lotz op 26 maart en het Sun-Mi Hong Group op 30 april. De winnaar zal worden verkozen tijdens de finale op 28 mei in het Conservatorium hotel.

Iedereen kan zich via deze link registreren om bij de concerten aanwezig te zijn.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: hippe taarten, muzikale concerten en een eco-retreat
Sluiten