Gespot door de redactie: een online boetiek en verstelbare oordoppen

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: de Röhnisch Runners Delight collectie, een website vol natuurlijke producten, proteïne ijs, winkels die een maatschappelijk doel nastreven en verstelbare oordoppen die werken als volumeknop.

Rondjes rennen

Het Zweedse sportmerk Röhnisch heeft een limited edition hardloop collectie uitgebracht, en we kunnen verklappen dat ‘ie erg mooi is. De collectie is geïnspireerd op Chinees porselein (met veel wit/blauw), en is ontworpen door én voor vrouwen. Geen vervelende naden of ritsen dus, want de ontwerpers weten precies waar de behoefte ligt. Ook wat betreft duurzaamheid trouwens. Het merk maakt gebruik van een waterafstotende behandeling, zonder dat er schadelijke fluor-organische chemicaliën worden vrijgegeven aan de natuur. Daarnaast is de behandeling vrij van paraffine, en zijn alle kledingstukken uit de Röhnisch collecties vrij van fluorkoolstof.

Shop hier de Runners Delight limited edition.

Feel good producten

Aan fijne webshops hebben we nooit genoeg toch? Daarom, meet Kenko: een online boetiek waar je makkelijk al je favoriete producten kan kopen op één plek. In het Japans betekent Kenko ‘gezond’, wat betekent dat de producten ook op een gezonde manier zijn geproduceerd. Het uitgangspunt van het merk is dat alle producten die worden verkocht goed zijn voor mens, natuur en dier. Daarom zoeken ze continu en wereldwijd naar de beste natuurlijke producten én testen ze ieder product zelf. Ook leuk: met de Kenko box kun je je maandelijks laten verrassen met een selectie van natuurlijke producten, ieder met een uniek verhaal.

Onbezorgd ijs eten

Dat het zonnetje weer regelmatig schijnt is natuurlijk hartstikke fijn, maar er is nog iets waar we heel erg blij mee zijn: het ijsseizoen is weer begonnen. Wil je heerlijk ijs eten en toch gezond bezig zijn? Dat kan vanaf nu met het proteïne ijs van Koupe. In vergelijking met ‘gewoon’ ijs heeft het 40 procent minder calorieën en 70 procent minder suiker. Eén portie Koupe bevat zelfs meer vezels dan een portie broccoli. Maar wees gerust, broccoli ijs behoort niet tot het assortiment. In welke smaken het ijs wel verkrijgbaar is? Clever Chocolate, Smart Strawberry, Victorious Vanilla en Brillant Banana. Klinkt een stuk lekkerder.

Koupe is verkrijgbaar bij de Jumbo, en vanaf 1 mei bij Dirk en DekaMarkt.

Soul Stores

Waar vind je nou eerlijke boxershorts en sokken voor mannen? En waar kun je terecht voor de mooiste industriële en vintage woonvondsten? Je leest het allemaal op Soulstores.com, een online magazine waarop winkels en merken worden uitgelicht die bijdragen aan een duurzame en bewuste levensstijl. Bij Soulestores geloven ze dat producten meer waarde krijgen wanneer er met hart en ziel aan gewerkt is. En daar sluiten wij ons volledig bij aan. De Soul stores zijn opgericht door ondernemers die niet alleen een commercieel doel nastreven, maar ook een maatschappelijk doel. Dit betekent dat er aandacht wordt geschonken aan vakmanschap, de maker achter het product en een duurzame productie.

Verstelbare oordoppen

Eerder schreven we op Bedrock waarom je oordoppen zou moeten dragen naar een festival. Hierin wordt duidelijk dat wanneer er eenmaal schade aan het gehoor is, dat vaak niet meer terug te draaien is. Aii.. dat willen we natuurlijk niet. Gelukkig komt de Amsterdamse startup Knops met functionele oordoppen, die er ook nog eens heel goed uitzien. Het gaat om analoge akoestisch verstelbare oordoppen die werken als volumeknop met vier verschillende standen. Je kunt kiezen voor direct geluid zonder demping, of een reductie van rond de 10, 20 of 30 decibel. Ideaal voor op een festival, concert, of een drukke werkplek.

Om in de productie te gaan heeft de startup voldoende investering nodig. Lijkt het je wat? De knops zijn nu te bestellen via Kickstarter.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een online boetiek en verstelbare oordoppen
Sluiten