Gespot door de redactie: fair fashion en een festival over aardgasvrij wonen

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: multiculturele invloeden in de nieuwe collectie van Armedangels en een festival waar je alles te weten komt over aardgasvrij wonen. Tot slot: wat zou jij willen geven aan mensen in nood? Laat het weten met de Give-pins van TOMS.

Fair fashion

Ben je gek op prints en kimono-mouwen? Dan kun je je alvast verheugen op de nieuwe herfst- en winter collectie van Armedangels: The Urban Collector. Met de nieuwe collectie viert het Fair Fashion label multiculturele invloeden en de integratie hiervan in het stadsleven. De items zijn gemaakt van los vallende stoffen zoals organic katoen en wol, gecombineerd met gerecycled- en raw denim. Alle kleding van Armedangels is biologisch en fair trade gecertificeerd. Dit betekent dat alles in het productieproces verantwoord gebeurt: van eerlijke werkomstandigheden tot transport en de recycling van producten.

www.armedangels.de

[source id=”attachment_31835″ align=”none”][/source]

VanGasLos Festival

De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat betekent dat we op een andere manier zullen moeten gaan koken en op een andere manier ons huis moeten verwarmen. Over 30 jaar draaien alle huishoudens zonder aardgas. Voor wie zich hier alvast in wil verdiepen: op 10, 11 en 12 mei vindt het VanGasLos Festival plaats in Amsterdam. Hier krijg je alle informatie over aardgasvrij wonen. Zo is er een kookworkshop op inductie onder leiding van topkoks en een informatiemarkt over energiezuinig wonen zonder aardgas. Ook komen er een aantal bijzondere sprekers, waaronder Maarten Hajer, Arash Aazami en Jan Kriekels.

Meer informatie over het VanGasLos Festival vind je hier. Deelname is gratis.

Waar sta jij voor?

Al sinds de oprichting heeft schoenenlabel TOMS één doel: het verbeteren van levens. Het begon allemaal met het geven van schoenen aan kinderen in nood. Maar nu, elf jaar later, hebben ze het veel breder getrokken. Met meer dan 100 partners werken ze samen om over de hele wereld zes unieke Gives te verspreiden aan mensen in nood: schoenen, gezichtsvermogen, veilige geboortes, schoon water, vriendelijkheid en tijd. En jij kunt laten horen waar je voor staat! T/m 12 mei kun je kiezen voor de TOMS Give die het dichtstbij je hart ligt. Hoe je dit doet? Bij de aankoop van een product krijg je een Give-pin voor op je jas of tas. Maar je kunt ook gewoon een digitale pin delen voor de Give waar jij voor staat.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: fair fashion en een festival over aardgasvrij wonen
Sluiten