Josephine Kay
Josephine Kay Better World 1 okt 2016

Gespot door de redactie: eerlijke chocolade, meditatie en yogaworkshops én een Flexitarisch restaurant

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Deze week onder andere een muzikale meditatieve yoga experiment, een winkel met duurzame producten in Haarlem en een Flexitarisch restaurant.

Tony Chocolonely’s limited edition

We weten het, suiker eten is niet goed voor ons. Maar als je dan besluit om iets lekkers te nemen, kies dan voor een eerlijke chocolade. De fairtrade Tony Chocolonely heeft net weer drie nieuwe limited edition smaken gelanceerd. Je kunt nu kiezen tussen pure chocolade met gember en citroen, witte chocolade met wortel en walnoot en melkchocolade met colasmaak. Enjoy!
www.tonyschocolonely.com

Zangexperiment meets Yoga

Op zaterdagavond 1 oktober en zondagochtend 2 oktober worden er in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam yogaworkshops, meditatiesessies en andere vormen van verstilde oefening gegeven, als onderdeel van een uniek zangexperiment ontwikkeld door Merlijn Twaalfhoven: Resonance Night. Doordat het publiek een actieve rol speelt gedurende het evenement, komt de architectonische ruimte van het Muziekgebouw tot leven.

Beoefenaars van verschillende yogavormen, meditatie en mantrazang worden uitgenodigd om deel te worden van dit event en een interactie aan te gaan met de vocale muziek en het prachtige uitzicht over het IJ.

Extra mooi is dat de opbrengsten van de Yin Yoga workshop worden gedoneerd aan de stichting ‘Because We Carry’, die bootvluchtelingen uit Syrië opvangt in Lesbos in kamp Moria en ze van eten, kleding en warmte voorziet.
www.becausewecarry.org
www.muziekgebouw.nl

BrandMission

In Haarlem vind je dit mooie winkeltje met een grote collectie duurzame modemerken. Eigenaresse Lonneke was werkzaam als conceptontwikkelaar in de vastgoedsector en besloot in 2011 een eigen winkel te openen. “De ene winkel na de andere winkel stopte, maar tegen de stroom in, wilde ik er toch voor gaan: een winkel vol met eerlijk gemaakte en duurzame producten. Nee, geen wereldwinkel, maar een stijlvolle eigentijdse zaak.” Shoppen zonder schuldgevoel dus.
www.brandmission.nl

Restaurant Swych

Recentelijk is restaurant Swych geopend in de onlangs gerenoveerd hotel NH Collection Doelen. Waarom deze in onze lijst staat? Omdat het restaurant zich voornamelijk focust op groenten en kruiden, in plaats van vlees en vis. Ze noemen zichzelf daarom ook een Flexitarisch restaurant. Het accent in de gerechten ligt op groenten; vlees en vis kunnen als side-dish worden besteld. Het restaurant staat onder leiding van Rudolf Brand, die ervaring heeft opgedaan met het flexitarische menu in het Amsterdamse pop-up restaurant Roomservice at Olof’s. ‘Mensen willen gezonder en groener eten en kiezen bewust om niet meer elke dag vlees of vis te eten,’ zegt Rudolf Brand. ‘Restaurant swych voorziet in deze behoefte op een manier die ook past bij deze tijd: goede service en kwalitatief hoogstaand eten voor een goede prijs.’
Bon appetit
www.Swych.nl

House of Einstein duurzame box

Speciaal voor mannen: personal shoppingservice House of Einstein komt met een duurzame box. Wat is House of Einstein? Hier kunnen mannen terecht die niet van shoppen houden of er geen tijd voor hebben. Na een online intake stelt een outfitter een box met kleding samen, afgestemd op hun budget en smaak.

Met de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober lanceert House of Einstein de duurzame box. Tijdens de intake kan de consument aangeven voor deze box te kiezen, wat betekent dat hij een outfit ontvangt die van top tot teen bestaat uit duurzame kledingmerken op economisch, ecologisch en/of sociaal gebied. Een greep uit de collectie: Mud Jeans, 4530, KnowledgeCotton Apparel en Nudie Jeans.
www.houseofeinstein.nl

Missen we iets?

Uiteraard is deze lijst gebaseerd op wat we zelf tegenkomen. Mocht je nog leuke ideeen hebben, kun je deze mailen naar Josephine.

Meer Bedrock Approved vind je hier.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: eerlijke chocolade, meditatie en yogaworkshops én een Flexitarisch restaurant
Sluiten