Gespot door de redactie: een stadstuinwinkel en dansen op muziek van Bach

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een restaurant waar je betaalt wat je kan missen, meditatieve geluiden in de Oude Kerk, een politiek jongerenprogramma rechtsreeks vanuit het Binnenhof, bijzondere planten, en klassieke concerten in Paradiso.

[source id=”attachment_25916″ align=”none”][/source]

Pay as you can

Gezond en lekker eten zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Bij restaurant GEEF begrijpen ze dat. Op het menu staan geen prijzen, maar wel heerlijke maaltijden en inspirerende ontmoetingen. Je betaalt wat je kan missen. Dat kan dus een beetje meer zijn, maar een beetje minder mag ook. Wanneer je iets meer besluit te geven, komt dat goed terecht. Bij GEEF gebruiken ze je gift direct om iemand anders een maaltijd te geven, of een kopje koffie aan te bieden. Op deze manier heb je niet alleen zelf een leuke avond, maar zorg je er ook voor dat iemand die wat minder te besteden heeft een lekkere, gezonde maaltijd krijgt.

Good to know: om zo min mogelijke voedsel te verspillen maken ze bij GEEF gebruik van zogenaamde ‘waste’ groenten en fruit. Deze producten kunnen niet meer verkocht worden (omdat ze er niet meer mooi uitzien of een gekke vorm hebben), maar zijn natuurlijk nog hartstikke bruikbaar.

Restaurant GEEF is van di t/m zo geopend en is gevestigd op de Willemstraat in Amsterdam.

Take me to church

Op vrijdag 3 februari vindt de tweede editie van Silence plaats in de Oude Kerk van Amsterdam. Silence is een muziekprogramma waarmee wordt gepoogd een contemplatief tegengeluid te bieden in de hectische binnenstad. Als je om 8.00 ’s ochtends binnenkomt is de Oude Kerk een meditatieve oase. Te horen is het nieuwe werk van de Britse componist en audiovisueel kunstenaar Claire M. Singer, dat onder andere bestaat uit akoestische en elektronische composities, installaties, live elektronica en orgelgeluiden.

Wanneer? Vrijdag 3 februari om 8.00 in de Oude Kerk op het Oudekerksplein in Amsterdam.

[source id=”attachment_25918″ align=”none”][/source]

De Tweede Kelder

Een babbelzieke badkuip en een helderziende hond. Klinkt gek, maar het zijn herkenbare elementen in het nieuwe politieke televisieprogramma ‘De Tweede Kelder’. De afgelopen tijd hebben studenten van de Dutch Filmers Academy keihard gewerkt aan het tv-programma, dat bedoeld is om Den Haag naar de jongeren te brengen en jongeren naar Den Haag. Vanaf 1 februari is het dan zover en wordt het programma (dat van A tot Z gemaakt is door jongeren) uitgezonden op Ziggo Kanaal 13. Het programma bevat zowel serieuze als satirische onderdelen en wordt letterlijk vanuit de kelder van het Binnenhof gemaakt. Dat wordt wat!

[source id=”attachment_25919″ align=”none”][/source]

Groen, groener, groenst

Heb je plannen om je tuin, balkon of dakterras om te toveren tot een groen paradijs? Neem eens een kijkje bij STEK: dé stadstuinwinkel in hartje Rotterdam. Het assortiment van STEK bestaat o.a. uit biologische zaden, boeken vol inspiratie en bijzondere planten. Elk seizoen staan andere producten en activiteiten centraal. Ze werken bij STEK veel samen met lokale ondernemers en ontwerpers en zoeken steeds verder naar meer natuurlijke en duurzame producten. En het is niet alleen een winkel, maar ook een plek om inspiratie op te doen en kennis te delen. Het is een plek waar je tips en advies kunt krijgen over planten, onkruid, groente verbouwen, composteren en ook over het starten van een buurttuin op dat ene braakliggende stukje grond.

Adres: Nieuwe Binnenweg 195b in Rotterdam.

www.stekrotterdam.nl

[source id=”attachment_25915″ align=”none”][/source]

Liefde voor muziek

Bier drinken en dansen op muziek van onder anderen Bach en Satie? Dat kan tegenwoordig. In maart vindt de eerste editie van Klassifest plaats in Paradiso: een jongerenfestival met korte klassieke concerten van een half uur. Het nieuwe festival richt zich op de jonge Amsterdammer die nieuwsgierig is naar klassiek, maar het (nog) niet kent. Lekker laagdrempelig dus. De line-up bestaat uit diverse professionele Amsterdamse musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Amsterdam Sinfonietta. En leuk detail: zelfs op het toilet is klassieke muziek te horen.

Wanneer? Op 25 maart, van 19.30 tot 23.00. De kaartverkoop is inmiddels gestart en gaat via de website van Paradiso.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een stadstuinwinkel en dansen op muziek van Bach
Sluiten